Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkivfoto.
Foto: THOMAS BORBERG

Arkivfoto.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Piercinger til børn kræves forbudt

Det skal være forbudt at pierce unge under 18 år, mener Det Etiske Råd og Børnerådet. Minister vil se på sagen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal være slut med ringe i navle og brystvorter til piger og drenge.

Det Etiske Råd og Børnerådet har henvendt sig til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) for at få piercinger til unge under 18 forbudt, skriver Kristeligt Dagblad i dag.

Formand for Det Etiske Råd Peder Agger mener, at det er ude af proportioner, at unge under 18 i dag kan pierce sig, når loven forbyder dem at få en tatovering.

Voldsomme piercinger »Vi kan se, at der sker flere og flere indgreb på umyndige børn og unges kroppe. Mange får voldsomme piercinger, og nogle udsmykker sig ved at få lavet ar på kroppen. Derfor er det relevant at diskutere, om det er det enkelte menneskes ansvar, eller om det er samfundets opgave at sætte grænser, så vi beskytter børn og unge«, siger han. Tatovører kan i dag straffes, hvis de tatoverer unge under 18, mens det ikke er strafbart at pierce de unge. Og det er stort problem, mener Børnerådets formand, Charlotte Guldberg.

Sundhedsminister overvejer aldersgrænser

»Helt unge bliver ofte betaget af piercinger, men de er ikke selv i stand til at tage stilling, når de gerne vil have smykker alle vegne. De kan ikke vurdere konsekvenserne af det, og derfor må der være en retlig beskyttelse af dem og en sikkerhed for, at der ikke foregår overgreb på deres krop, siger hun.

Debatten har tidligere kørt i Folketinget, men uden det blev vurderet nødvendigt med et lovindgreb.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen erklærer sig dog villig til at drøfte muligheden for at indføre aldersgrænser for piercinger igen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden