Fattige danskere får ulandshjælp

Socialt udsatte danskere skal have mulighed for at optage mikrolån til egen virksomhed.

Danmark

Socialt udsatte danskere uden arbejde og kreditværdighed skal i fremtiden være direktører for egne virksomheder.

De skal have mikrolån, akkurat som man har gjort det i ulandene, skriver gratisavisen Urban.

Sådan lyder meldingen fra velfærdsminister Karen Jespersen (V), der netop har skudt skattekroner i et udviklingsprojekt, hvor blandt andet hjemløse får mulighed for at skabe deres egen indtægtskilde ved hjælp af små iværksætter lån, finansiel rådgivning og top professionel erhvervs-coaching.

Nobelpris til mikrolåns-ideen

»Selv om man ikke har slips og jakkesæt på, kan man godt have gode ideer og forretningsmuligheder i hovedet,« siger hun.

Bag udviklingsprojektet, som i første omgang lægger fra land i Århus Kommune, står den uafhængige og almennyttige organisation, Socialt Udviklingscenter SUS.

Her kalder chefkonsulent, Bernhard Jensen, det helt oplagt, at hjælpe fattige danskere i gang med mikrolån, som i 2006 blev hædret med Nobels Fredspris for at skabe social og økonomisk udvikling i den tredje verden.

»Socialt udsatte i Danmark har også potentiale til at blive selvstændigt erhvervsdrivende - de har bare manglet skubbet, hjælpen og mulighederne. For samtidig med, at bankerne ikke finder dem kreditværdige, så har det hidtil været en overset disciplin at give dem, der ikke egner sig som lønmodtagere, en mulighed for at vende tilbage til samfundet som virksomhedsejer,« siger Bernhard Jensen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden