Foto: KIM NIELSEN
Danmark

Mænd presser kvinder til abort

Både Mødrehjælpen og Foreningen Retten til Liv oplever, at mænd truer deres kærester med at forlade dem, hvis de ikke vælger abort.

Danmark

33 år, efter at den fri abort blev indført i Danmark, kniber det stadigvæk for nogle kvinder at få lov til at råde over deres egen krop.

En del danske kvinder oplever, at partneren forsøger at presse eller true dem til til at få foretaget en provokeret abort mod deres eget ønske.
Henvender sig til Mødrehjælpen

Der findes ingen statistik for, hvor ofte kvinder vælger abort alene af hensyn til manden, men Mødrehjælpen kontaktes jævnligt af kvinder, der står i det dilemma.

»Kvinden føler ofte, at hun skal vælge mellem at få barnet, eller beholde partneren, fordi han truer med at gøre forholdet forbi, hvis ikke hun får foretaget en abort«, siger socialrådgiver i Mødrehjælpen Hanne Zimling.

»Det kan godt være, at manden mener, det han siger, og at han vil gøre alvor af truslerne, men det kan også godt være, at det hele ender lykkeligt, hvis hun vælger at få barnet. Det kan være en helt naturlig reaktion for både mænd og kvinder at gå lidt i panik over udsigten til at skulle være forældre. Det kan godt være, at manden bare ikke lige kan overskue det og lige skal have lidt tid til at sunde sig. Vi prøver at hjælpe kvinderne til bedre at kunne tale med manden om, hvad det er, der eventuelt gør ham så bange«, tilføjer socialrådgiveren.

Han går alligevel
Foreningen Retten Til Liv, der er modstander af fri abort og støtter kvinder til at gennemføre deres graviditet, får ofte henvendelser fra kvinder, der fortæller, at deres partner forsøget at presse dem til at få abort.

Det fortæller foreningens landssekretær Ellen Højlund Wibe.

»Ofte truer de kvinden med at gå fra hende, men når kvinden efterkommer mandens krav, går han alligevel ofte fra hende, fordi hun forandrer sig, og forholdet bliver kølnet ned, fordi hun bagefter har svært ved at komme sig følelsesmæssigt. Derfor er det vigtigt, at parret får hjælp til at tænke konsekvenserne grundigt igennem«, siger Ellen Højlund Wibe.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce