Foto: DRESLING JENS
Danmark

Falck har haft årets travleste dag

3.613 bilister bad i går Falck om hjælp, de allerfleste fordi de ikke kunne starte. Dagen i dag kan blive lige så slem.

Danmark

Minivinteren hen over påsken har bragt usædvanlig stor travlhed hos Falck, der måtte hjælpe ikke mindre end 3.613 bilister.

Langt størstedelen havde problemer med at overhovedet at komme ud at køre og måtte enten have 'starthjælp' af Falck eller hjælpes på værkstedet for at få skiftet batteri.

Andre var havnet i grøften og måtte hjælpes på ret køl. Årsagen er omskifteligt vejr med fugt det ene øjeblik og frost det næste, siger vagtcentralchef hos Falck, Thomas Dietz.

Vi glemmer at tage forholdsregler

Han advarer om, at i morgen kan blive ligeså slem - danskerne er ikke forvent med det vintervejr vi har for øjeblikket, og glemmer at tage forholdsregler.

»Billedet er typisk for en vinterdag. Det, der er atypisk er, at det kommer så sent som, det gør i år, hvor vi allerede har vænnet os til foråret gennem længere tid. Det kommer bag på mange, og det tager typisk tre-fire dage, før billisterne har vænnet sig til vejret«, siger Thomas Dietz.

Falck har haft så mange opkald, at der har været ventetider.

Der har været flest assistancer i Midtjylland, men alt i alt har vinterproblemerne været jævnt fordelt over hele landet, ifølge vagtcentralchefen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce