Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Det nye ungdomshus får adresse her i Københavns nordvestkvarter.
Foto: JONAS PRYNER ANDERSEN

Det nye ungdomshus får adresse her i Københavns nordvestkvarter.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ungdomshuset genopstår 1. juli

Ungdomshusbevægelsen har fået at vide, hvornår den kan flytte i nye lokaler. Kommunen tilbyder kulturhus ny bygning.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om små tre måneder har København igen et Ungdomshus.

Det bekræfter både Københavns Kommune og ungdomshusbevægelsen overfor politiken.dk.

Ungdomshusbevægelsen kan starte med at flytte ind i et 600 m2 stort anneks på Dortheavej 61 i Københavns Nordvestkvarter 1. juli.

1. januar i det nye år overtager bevægelsen derudover en tredjedel af hovedbygningen på adressen - en stor sal, som kan bruges til koncerter, samt en kontoretage og en udstillingsetage.

Lokaludvalg var skeptisk Indflytningsdatoerne er aftalt, efter at der er forhandlet et kompromis mellem Københavns Kommune og Bispebjerg Lokaludvalg.

Lokaludvalget var indledningsvist skeptiske. En halvering af kulturhusets hovedbygning »vil reelt betyde en lukning af et kulturhus, som i dag benyttes flittigt af borgerne i bydelen«, mente udvalget.

Vil bygge bibliotek
Den retorik har givet pote.

Lokaludvalget har fået tilbudt et kompromisforslag om en nybygning på grunden - et bibliotek, der også rummer en teatersal.

Det bekræfter Bispebjerg Lokaludvalgs formand Alex Heick (R) overfor politiken.dk.

»De sidste ting skal lige falde på plads. Vi har været til daglige møder den sidste uges tid om det, og der er en hel del bolde i luften, som der skal styr på«, siger Alex Heick.

Lokaludvalg: Det lyder som en god ide
Han mener, at kompromisforslaget opfylder lokaludvalgets kriterium om »en løsning der er neutral overfor de andre brugere og alt i alt til gavn for bydelen.

»Vi er tæt på noget der ligner det, men vi skal selvfølgelig have det bekræftet med lokaludvalget, vi skal igennem en kortvarig høringsfase, og have diskutteret det med borgerne. Men det lyder for mig som en god ide«, siger Alex Heick.

Han vurderer at der stadig vil være modstand, ikke mindst fra de to konservative aspiranter til Borgerrepræsentationen Rasmus Jarlov og Jakob Næsager, der samler underskrifter imod ungdomshuset.

»Det springende punkt er nok om de unge kan opføre sig civiliseret. Det ved vi ikke endnu. Men vi tror på det bedste i folk, især når man taler pænt til dem og giver dem mulighed for at udfolde sig. Lever de op til det, vil vi også bidrage til, at det her bliver en god ting«, siger Alex Heick.

Gammelt byggeønske genoptages
Lederen af Bispebjerg Kulturhus Jan Lindboe fortæller, at nybygningen er et gammelt byggeønske, som faldt under budgetforhandlingerne sidste år.

»Nu er det taget op af skuffen igen, fordi det nu er muligt at kombinere bibliotek og kulturhus på samme matrikel under samme tag. I forbindelse med bygningen af et nyt bibliotek vil man gå ind og bygge de restkvadratmeter, som kommer til at mangle, når ungdomshuset flytter ind«, siger Jan Lindboe.

Fra kulturhus til kulturkompleks

Dermed kommer der til at være hele to sale på grunden. En nybygget sal til kulturhuset og den eksisterende til Ungdomshuset.

»Vi bevæger os fra at være et pænt og velfungerende kulturhus på godt 3.000 m2 til at blive et stort kulturkompleks bestående af et ungdomshus, et almindeligt kulturhus og et bibliotek - dertil kommer en ekstra bygning på Tomssgårdsvej«. siger Lindboe.

»Samlet set får bydelen en enorm saltvandsindsprøjtning på kulturfronten, men samtidig skal man kunne tåle, at der også findes et kulturtilbud til den såkaldte alternative ungdomskultur - med hvad deraf følger«, siger han.

Bispebjerg Lokaludvalg mødes ekstraordinært om sagen i morgen. Her skal de aftale, hvilken holdning udvalget vil tage i deres høringssvar til kommunen.

Torsdag er der borgermøde på Dortheavej 61 om et nyt Ungdomshus i Københavns Nordvestkvarter.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden