Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Politi rydder besat hus på Amager

Mindst seks er anholdt, efter at aktivister besatte en gammel industribygning på Amager i dag.

Danmark

Mindst seks er anholdt efter en BZ-aktion til aften.

Det siger Københavns Politis centrale vagthavende John Hansen til politiken.dk. Politiet er netop nu ved at gå gennem huset for at se, om flere aktivister skulle have gemt sig på adressen.

»Vi er derude lige nu for at foretage anholdelser af de såkaldte autonome. Vi har foreløbig seks anholdte. Vi arbejder stadig på stedet derude«, siger John Hansen.

Naboer politianmeldte Det besatte hus ligger på Oliebladsgade 8 på Amager, og er en gammel industribygning, ifølge vagthavende.

»Beboerne overfor kunne lige pludselig se bannere med slagord og ringede herind«, siger han, og tilføjer, at rydningen gik fredeligt for sig.

En gruppe, der kalder sig BZ-Brigaden fra Revolutionære Anarkister i København, skrev tidligere i dag en pressemeddelelse, hvor det fremgik, at den har »eksproprieret statens tomme ejendom og er allerede i gang med at omdanne lokalerne til autonomt socialcenter, med anarkistisk mødested, atelier, cykelværksted og mange flere rum til videreudvikling«.

Del af internationale BZ-dage

Aktionen er en del af de såkaldte 'Internationale aktionsdage for frirum' som afholdes i blandt andet København for tiden, under navnet April 2008 .

En af de mest opsigtsvækkende aktioner fandt sted i Amsterdam, hvor cirka 60 personer besatte en gammel bygning ejet af statens nationalmuseum.

I London åbnede aktivister ifølge Modkraft en såkaldt »BZ-ejendomsmægler« og annoncerede herfra en række tomme BZ-egnede huse, lejligheder og bygninger med udførlige beskrivelser af beliggenhed og historie.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce