Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politi rydder besat hus på Amager

Mindst seks er anholdt, efter at aktivister besatte en gammel industribygning på Amager i dag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindst seks er anholdt efter en BZ-aktion til aften.

Det siger Københavns Politis centrale vagthavende John Hansen til politiken.dk. Politiet er netop nu ved at gå gennem huset for at se, om flere aktivister skulle have gemt sig på adressen.

»Vi er derude lige nu for at foretage anholdelser af de såkaldte autonome. Vi har foreløbig seks anholdte. Vi arbejder stadig på stedet derude«, siger John Hansen.

Naboer politianmeldte Det besatte hus ligger på Oliebladsgade 8 på Amager, og er en gammel industribygning, ifølge vagthavende.

»Beboerne overfor kunne lige pludselig se bannere med slagord og ringede herind«, siger han, og tilføjer, at rydningen gik fredeligt for sig.

En gruppe, der kalder sig BZ-Brigaden fra Revolutionære Anarkister i København, skrev tidligere i dag en pressemeddelelse, hvor det fremgik, at den har »eksproprieret statens tomme ejendom og er allerede i gang med at omdanne lokalerne til autonomt socialcenter, med anarkistisk mødested, atelier, cykelværksted og mange flere rum til videreudvikling«.

Del af internationale BZ-dage

Aktionen er en del af de såkaldte 'Internationale aktionsdage for frirum' som afholdes i blandt andet København for tiden, under navnet April 2008 .

En af de mest opsigtsvækkende aktioner fandt sted i Amsterdam, hvor cirka 60 personer besatte en gammel bygning ejet af statens nationalmuseum.

I London åbnede aktivister ifølge Modkraft en såkaldt »BZ-ejendomsmægler« og annoncerede herfra en række tomme BZ-egnede huse, lejligheder og bygninger med udførlige beskrivelser af beliggenhed og historie.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden