Knud Foldschack og repræsentanter fra Ungdomshusbevægelsen stod for skud, da især de utilfredse nordvesborgere var mødt op til dialogmøde på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.
Foto: THOMAS BORBERG

Knud Foldschack og repræsentanter fra Ungdomshusbevægelsen stod for skud, da især de utilfredse nordvesborgere var mødt op til dialogmøde på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.

Danmark

Pulje skal betale for graffiti ved nyt Ungdomshus

Københavns Rådhus bør sætte penge af til at udbedre hærværk omkring det nye ungdomshus, mener Ungdomshusets advokat.

Danmark

Frygten for graffiti var en af de store diskussionsemner under dialogmøde i det nye Ungdomshus' lokaler.

En pengepulje bør oprettes for at dæmme op for hærværk og imødekomme denne frygt, siger ungdomshusets advokat Knud Foldschack til dialogmødet. Forslaget bakkes op af Ungdomshusbevægelsen.

Forslaget om en puljeordning kommer i forlængelse af en aftale om grafittibekæmpelse, der allerede er en del af kulturplanen 'Lidt mere Nordvest', som blev præsenteret i dag. Et såkaldt dialogforum med folk fra Lokaludvalget, Kulturhuset og Ungdomshuset, skal ifølge planen afhjælpe problemer med graffiti og andre former for hærværk samt støj.

Grafitti vil komme alligevel Knud Foldschack afviser ikke, at et nyt ungdomshus på Dortheavej vil kunne føre noget graffitti med til området.

»Det er lige meget hvor; når man afholder sportsarrangementer, koncerter og andre arrangementer, hvor der kommer mange mennesker, så er der en risiko for graffiti og hærværk«, siger han.

Esther, pressetalskvinde fra Ungdomshusbevægelsen, er enig i forslaget, men mener ikke, at Ungdomshusets brugere er særligt aktive med malerkanderne.

»Der er en stigende tendens til graffiti i byen, og hvis der kommer mere graffiti i området, har det ikke noget med ungdomshuset at gøre«, siger hun.

Lokale: Ungdomshuset er ustyrligt

Ægteparret Stefan og Louise Koppern bor i lokalområdet, og de frygter, at det nye ungdomshus kommer til at betyde mere grafitti i området.

»Da aktivister besatte naboejendommen under pippi-demonstrationen i foråret, var der graffiti over det hele, efter at de havde været der et døgn. Hvordan ser her så ikke ud, når huset har ligget her et år?«, siger Louise Koppern.

Parret har hørt om forslaget om et samarbejdsudvalg, der skal modarbejde hærværk. Men både Louise og hendes mand er bekymrede for, om kommunen er i stand til at holde styr på 500 nye unge i området.

»Vi har i forvejen problemer med en hashklub i området, som kommunen ikke har gjort noget ved, så hvordan holder de så styr på 500 mennesker?«, siger Stefan Koppern.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce