Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sygeplejersker på Rigshospitalet. Og hvad tjener sådan en så?
Foto: Thomas Borberg

Sygeplejersker på Rigshospitalet. Og hvad tjener sådan en så?

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Strejkende tjener mere end vi tror

Danskerne ved ikke, hvad sosu'er og sygeplejersker tjener. Mange vil give dem mindre i løn, end de får i dag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Langt størstedelen af danskerne bakker helhjertet op om de knap 40.000 strejkende sygeplejersker og sosu'er.

Men vi ved ikke, hvad vi bakker op om. Ifølge en meningsmåling i Børsen tror otte ud af 10 danskere at en sygeplejerskes løn er lavere end de 27.780 kroner, de tjener om måneden.

Lige så mange skyder for lavt, når det gælder lønnen for social- og sundhedshjælperne.

Mange vil give dem mindre løn Uvidenheden betyder, at mere end halvedelen af dem, som deltog i undersøgelsen, vil give de strejkende mindre i løn, end de allerede før. Selv om 1.010 af 1.411 adspurgte faktisk har sympati med faggruppernes ønsker om højere løn.

På spørgsmålet »hvor meget bør sosu'er efter din mening have i bruttoløn om måneden?«, svarer 51,2 procent af de adspurgte med et beløb, der ligger under de 24.604 kroner en social- og sundhedsassistent tjener i gennemsnit.

Når det gælder sygeplejerskerne, mener 49 procent, at de fortjener mindre, end de allerede tjener. For pædagogernes vedkommende ville 67,8 procent af de adspurgte selv give dem mindre end de får.

DA: Fagbevægelse giver falsk billede

Jørn Neergaard Larsen, som er administrerende direktør i DA, mener, at Dansk Sygeplejeråds formand Connie Kruckow og FOA's formand Dennis Kristensen har malet et falsk billede af sygeplejersker og sosu'ers lønniveau.

FOA's formand Dennis Kristensen siger til gengæld, at folk skyder for lavt, fordi de ikke selv arbejder i weekenden og på skæve tidspunkter.

»Folk tænker ikke på, at der en særlig godtgørelse for at arbejde aften, nat og helligdage med i regnestykket«, siger Dennis Kristensen til Børsen.

FOA og Dansk Sygeplejeråd planlægger at bruge 4,5 millioner kroner på annoncekampagner de kommende uger, annoncerne skal fortælle, hvorfor deres medlemmer strejker.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden