Havne og centre skal tage imod kæmpelastbiler

Folketinget udvider forsøg med modulvogntog til alle de havne og transportcentre, der har søgt om at komme med.

Danmark

Regeringen og finanslovpartierne har i dag besluttet, at der skal køre store modulvogntog til alle de havne og transportcentre, der har søgt om at komme med i et kommende forsøg.

Hermed indlemmes også flere landevejsstrækninger, hvor der oprindeligt var lagt op til at indskrænke forsøget med de ekstra lange lastvognstog til havne, hvor der går motorvej til.

Ekstra midler til trafiksikring Sammen med Dansk Folkeparti, De Radikale og Ny Alliance afsatte regeringen i finanslovforliget 60 millioner kroner til trafiksikring af landeveje og tilkørsler fra motorveje til de op til 25 meter lange lastvognstog, der ikke må køre på danske veje i dag.

De ekstra penge oven i en gammel bevilling på 85 millioner kroner har vist sig at række til, at landevejsstrækninger til flere havne kan udbygges, oplyser Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

25 meter lange lastvognstog

Hermed vil de over 25 meter lange lastvognstog også kunne træffes på vejene også til havnene i Aabenraa, Gedser, Grenaa, Hanstholm, Hundested, Kolding, Køge, Odense og Vordingborg.

I forvejen er ni andre havne udpeget som tilladte destinationer for modulvogntog: Hirtshals, Frederikshavn, Grønlænderhavnen i Aalborg Ø., Esbjerg, Fredericia, Århus, Kalundborg, København, Helsingør og Rødby.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden