Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Trekløveret Seeberg, Samuelsen og Khader får stor opbakning i den første meningsmåling efter dannelsen af partiet Ny Alliance.
Foto: THOMAS BORBERG

Trekløveret Seeberg, Samuelsen og Khader får stor opbakning i den første meningsmåling efter dannelsen af partiet Ny Alliance.

Danmark

Målinger: Ny Alliance hitter hos vælgere

Meningsmålinger giver Naser Khaders nystiftede parti vind i sejlene fra start. Helt op til en fjerdedel af vælgerne vil overveje at stemme på partiet.

Danmark

De første meningsmålinger efter at Naser Khader, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg lancerede deres nye parti, tyder på en massiv vælgeropbakning.

11 procent svarer at de med sikkerhed eller sandsynligvis vil stemme på Ny Alliance, viser målingen som Epinion Capacent har udført for DR.

Ny Alliance rykker 1007 repræsentativt udvalgte danskere over 18 har svaret på spørgsmålet "Tror du, at du vil stemme på Naser Khaders parti Ny Alliance ved det næste Folketingsvalg?"

To procent svarede "Ja, helt sikkert", ni procent svarede "Ja, sandsynligvis", og 21 procent svarede "Måske, måske ikke".

De radikale går med Naser
Den massive opbakning til Ny Alliance kommer især fra personer, der stemte på Det Radikale Venstre ved sidste valg.

29 procent af de radikale vælgere siger, at de med sikkerhed eller sandsynligvis ville stemme på Khader, Samuelsen og Seebergs parti.

Men også blandt regeringens vælgere er støtten stor.

19 procent af de konservative vælgere siger, at de sikkert eller sandsynligvis vil stemme på partiet ved næste Folketingsvalg.

For Venstre er det tilsvarende tal 15 procent.

26 procent overvejer

I en anden meningsmåling, som analyseinstituttet Gallup har lavet for Berlingske Tidende, svarer fem procent af danskerne, at de »helt sikkert« vil overveje at stemme på Naser Khaders nye parti, mens hele 21 procent svarer, at de »sandsynligvis« vil overveje at sætte deres kryds ved partiet.

I alt er det altså 26 procent af danskerne, som ifølge Gallup »helt sikkert« eller »sandsynligvis« vil overveje at stemme på Ny Alliance.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce