Mænd slipper for sexstraf

Danske mænd bliver ikke straffet for købesex med handlede kvinder. Oppositionen kræver handling.

Danmark

Selv om køb af sex hos en handlet kvinde ifølge straffeloven kan sidestilles med voldtægt, har politiet i hovedstaden ikke rejst en eneste sigtelse i en sådan sag.

»Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om sager med sådan et indhold«, siger chef for Efterforskningsenheden i Københavns politi Svend Foldager til Information.

Og det vækker kritik fra oppositionen, der anklager regeringen for at svigte de handlede kvinder.

Ikke nok fokus på problemet Ifølge SF’s Pernille Vigsø Bagge har politiet ikke tilstrækkelig fokus på hverken efterspørgsel eller kvindernes retssikkerhed.

»Vi er nødt til at bede ministeren om at sørge for, at politiet tager det alvorligt«, siger hun.

I dag anslås det, at der i Danmark er ca. 250 kvinder, som er handlet til prostitution.

Har de i gennemsnit tre kunder dagligt, svarer det til 750 sager, der kan straffes med voldtægtsparagraffen, påpeger Vigsø Bagge.

»Men i dag er retssikkerheden helt på mandens side«, siger hun.

Svære sager

Justitsminister Lene Espersen (K) medgiver, at sådanne sager er særdeles svære at føre.

De færreste kunder spørger til pigernes baggrund, og kvinderne vil næppe fortælle, at de er handlede, da manden så vil vælge en anden prostitueret.

»Derfor er det utrolig svært at finde en mand, der forsætligt ved, at hende her, hun er handlet«, siger ministeren til Information.

Ifølge Lene Espersen er politiet i jagten på bagmændene til stede i prostitutionsmiljøet for at tale med pigerne og kunderne:

»For at få nogle af dem til at indse, at de bærer et moralsk ansvar for, at en pige frivilligt er med i det, hun gør«, siger ministeren.

Men den udlægning genkender Svend Foldager ikke:

»Vi kontakter ikke almindeligvis mænd, der køber sex. Vi ser dem på gadeplan, og når vi taler om handlede kvinder, er de jo typisk i et lokale«, siger han.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce