Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: FINN FRANDSEN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kofods kolleger: S optræder snerpet

Politikere fra flere partier vender sig mod den hårde fordømmelse af socialdemokraten Jeppe Kofod.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forargelsen over socialdemokraten Jeppe Kofods seksuelle forhold til en 15-årig er gået over gevind.

Sådan lyder det nu fra flere folkevalgte fra begge sider af Folketinget.

SF'eren Anne Grete Holmsgaard er bekymret for en tiltagende nypuritanisme og kritiserer Socialdemokraternes kontante håndtering af sagen.

»Den synes jeg, de har håndteret det dårligt. Så vidt jeg kan se, har Jeppe ikke gjort noget, der er kriminelt eller på grænsen af at være kriminelt. Han har været fuld og kvajet sig, men undskyld mig - det må der altså være ret mange herinde, der har gjort. Ikke bare én, men flere gange«, siger Anne Grete Holmsgaard og fortsætter:

»Jeg synes, det her begynder at tage karakter af amerikansk puritanisme, hvor medlemmer af valgte forsamlinger skal være så rene, at det er fuldstændigt unaturligt«.

Krarup har ondt af Kofod Fra den modsatte ende af det politiske spektrum vender Dansk Folkepartis præst Søren Krarup sig også mod forargelsen.

»Jeg har da ondt af den unge mand, som selvfølgelig har dummet sig, men det sker jo, når unge mennesker drikker sig fulde, ikke? Og en 15-årig pige er jo ikke noget barn, og derfor er der heller ikke noget kriminelt i det. Han har dummet sig, men det er, hvad der sker for mennesker, og den forargelse, der rejser sig, den finder jeg en smule hyklerisk«, siger Søren Krarup.

Søren Krarup ville personligt taksere dumheden til et gult og ikke et rødt kort.

»Jeg ville måske sige, giv ham en advarsel, men lade være med at give ham sparket«, siger Søren Krarup.

Hvis Jeppe Kofod havde været radikal i stedet for socialdemokrat, så ville sagen have fået et andet forløb, mener de radikales Simon Emil Ammitzbøll.

»Jeg tror, at hvis det havde været i Det Radikale Venstre, så havde man håndteret det på en langt mindre snerpet og nypuritansk måde end jeg synes, man har gjort det«, siger han.

Hvis der skal stilles andre krav til politikere end til andre mennesker, så må det være en sag mellem politikeren og dennes vælgere, mener Simon Emil Ammitzbøll.

»Nu kender jeg jo ikke sagen i detaljer, men hvis den er, som det fremgår af pressen, så synes jeg, hysteriet er gået amok nærmest. Jeg synes, det må være sådan, at man kan forvente af en politiker, at han eller hun holder sig inden for lovgivningens rammer«, siger han.

Spøjs tendens

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen vil ikke kommentere den konkrete sag.

Men hun advarer mod en 'spøjs' tendens til, at politikere skal være en slags »ikke-mennesker«, som aldrig begår fejl.

Det kan skræmme interesserede væk fra politik, fordi man som 10-årig skal være sikker på, at der ikke findes lig i lasten, siger hun.

»Det er en farlig tendens, at man skal være fuldstændigt fejlfri for at være med i politik. Det ekskluderer det store flertal af befolkningen«, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden