Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Børns liv på asylcentrene præget af flytninger og psykiske lidelser hos mor og far.
Foto: DRESLING JENS

Børns liv på asylcentrene præget af flytninger og psykiske lidelser hos mor og far.

Danmark

Børn lider på asyl-centrene

Hver fjerde beboer på asylcentrene er et barn. Og mange af dem har det svært med flytninger fra center til center, forældrenes psykiske problemer og usikkerheden.

Danmark

Asylbørnene kan have en 'til tider belastende livssituation'.

Det fremgår af en rapport fra Socialforskningsinstituttet, der har set på de vilkår, som de lidt over 500 børn på de danske asylcentre lever under.

Børnene har oplevet talrige skift i hverdagen, når flygtningefamilierne blev flyttet fra center til center, efterhånden som deres sag har bevæget sig gennem systemet.

Seks gange flytning i snit

Det betyder, at de små i gennemsnit har skiftet opholdssted seks gange - og dermed har haft vanskeligt ved at vinde nye venskaber med de jævnaldrende børn i området.

Det giver problemer for de små, især for børn af forældre med psykiske lidelser, viser rapporten. De små får sværere ved at lære at omgås andre jævnaldrene og de bliver mere afhængige end sædvanligt af forældrene, når det gælder om at lære almindelige sociale regler.

Der er beregnet fem kvadratmeter pr. person i asylcentrene. For familier med flere børn betyder det, at der bliver yderst begrænsede muligheder for privatliv. Oveni kommer usikkerheden om asylsagen, der giver mange forældre psykiske lidelser.

Dermed bliver familier, der ifølge rapporten oprindeligt fungerede godt, efterhånden nedbrudt og børnene får ansvaret for deres mindre søskende.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce