Bo Asmus Kjeldgaard slog Anne Baastrup i kampen om at blive SFs spidskandidat ved det kommende valg til Borgerrepræsentationen i København.
Foto: Martin Lehmann

Bo Asmus Kjeldgaard slog Anne Baastrup i kampen om at blive SFs spidskandidat ved det kommende valg til Borgerrepræsentationen i København.

Danmark

Bo Asmus renser ud i SF i København

SF's leder i København, Bo Asmus Kjeldgaard, degraderer politisk ordfører i Borgerrepræsentationen, efter at hun har støttet hans rival.

Danmark

Camilla Burgwald er ikke længere SF's politiske ordfører på rådhuset i København.

Efter at hun helt åbent støttede Anne Baastrup, der tabte kampen om at blive SF's borgmesterkandidat, har SF's leder besluttet at fjerne Burgwald fra den indflydelsesrige post, erfarer Ritzau.

I stedet giver Bo Asmus Kjeldgaard pladsen til sin trofaste støtte Frank Hedegaard, der under den interne valgkamp stod klippefast ved børne- og ungdomsborgmesterens side. Rokaden bliver offentliggjort på mandag.

Kvindefraktion støttede Anne Baastrup
Rokaden kommer ikke som en overraskelse. De fire kvindelige SF'ere og Bjarne Fey meldte åbent ud, at de støttede Anne Baastrup som ny leder af SF København. Og efter valget bliver Bo Asmus Kjeldgaard nødt til at reagere på sine partifællers prioriteringer.

Efter valget, som Asmus Kjeldgaard vandt knebent med 52 procent, inviterede han de enkelte medlemmer i gruppen til såkaldte mus-samtaler, hvorefter han rokerede rundt på posterne, fortæller kilder til Ritzau.

Ninna Thomsen forbliver gruppeformand, indtil hun skal på barsel, og Burgwald bliver også siddende i økonomiudvalget.

Møder med SF'ere på Christiansborg
Nu er det så Frank Hedegaard og Bo Asmus Kjeldgaard, der skal tegne partiet udadtil - ikke mindst når SF gør klar til kommunalvalget i 2009.

Allerede nu afholder de københavnske lokalpolitikere møder med partifællerne på Christiansborg. Strategien til kommunalvalget skal på plads, så København kan blive en SF-by i stedet for en socialdemokratisk hovedstad.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce