Alle skal have adgang til lokalerne i det nye Ungdomshus i Københavns Nordvestkvarter.
Foto: JONAS PRYNER ANDERSEN

Alle skal have adgang til lokalerne i det nye Ungdomshus i Københavns Nordvestkvarter.

Danmark

Karen J. truer Ritt i ungdomshussag

Det vil koste Københavns Kommune penge, hvis grupperinger nægtes adgang til det nye Ungdomshus, advarer velfærdsminister Karen Jespersen.

Danmark

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) truer Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard, med at inddrage statens tilskud til kommunens nordvestkvarter, hvis ikke overborgmesteren sikrer, at der bliver 'fri og lige adgang' til det nye ungdomshus.

En talskvinde for det nye ungdomshus, der ligger i Københavns nordvestkvarter, har udtalt, at medlemmer af Venstres og Dansk Folkepartis Ungdom formentlig vil blive nægtet adgang til ungdomshusets faciliteter.

Det er aldeles uacceptabelt for velfærdsministeren.

Fri og lige adgang

»Nordvestkvarteret fik på et tidspunkt penge til et kvarterløft. Heri indgik penge til et kulturhus. Men forudsætningen for, at vi ikke kræver statstilskuddet tilbage, er, at der er fri og lige adgang. Det er Københavns Kommunes ansvar«, siger Karen Jespersen.

Hun vil nu skrive til sin tidligere socialdemokratiske partifælle Ritt Bjerregaard og understrege, at hun forventer, at Københavns Kommune sikrer, at der bliver lige adgang for alle til at leje ungdomshusets lokaler.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce