Fogh: Benzinpriserne skal op

Statsministeren slår i New York Times til lyd for højere benzinpriser. Det er nødvendigt for at udvikle ny energiteknologi og frigøre os fra olien, siger Fogh.

Danmark

Benzinpriserne skal have et ordentligt hak i vejret for at bane vejen for miljøvenlig teknologi og bryde vores afhængighed af olien, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i dag i det ansete dagblad The New York Times.

Det er den kendte kommentator Thomas L. Friedman, som i sin søndagsklumme citerer Fogh fra en samtale under Friedmans nylige besøg i København.

»Jeg har observeret, at folk i alle andre lande, inklusive USA, klager over, hvordan benzinprisen går i vejret. Kuren er ikke at sænke prisen, men tværtimod at sætte den yderligere i vejret for at bryde vores afhængighed af olien. Vi vil fremlægge en ny skattereform med endnu højere beskatning af energi, og indtægterne herfra skal bruges til at sænke indkomstskatten - så vi vil forstærke tilskyndelsen til at arbejde og forstærke tilskyndelsen til at spare på energien og udvikle vedvarende energikilder«, siger Anders Fogh Rasmussen til Thomas Friedman.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden