PET: al-Qaeda-video er ægte

Muhammedtegningerne indgår i al-Qaedas begrundelse for jihad på linje med korstogene og profeten Muhammeds liv, konstaterer PET.

Danmark

Når terroristerne fra al-Qaeda spreder propaganda, griber de langt tilbage i historien for at vinde muslimer for deres sag.

Ifølge al-Qaeda er det alt fra korstogene til voldelige koranvers og moderne sager som Irakkrigen og muhammedtegningerne, der legitimerer organisationens handlinger.

PET: al-Qaeda står bag trusselsvideo Det konstaterer Politiets Efterretningstjeneste (PET), der vurderer, at den videotrussel, terrororganisationen netop har offentliggjort, er ægte.

Efterforskningen af selvmordsbomben mod den danske ambassade i Pakistan i sommer har givet navnet på den mand, der menes at have gennemført bombeangrebet.

I al-Qaeda-videoen optræder samme mand, der i optagelserne udpeges som gerningsmanden.

Advarer om højt trusselsniveau
Ifølge efterretningstjenesten er der »et skærpet fokus på Danmark blandt ledende militante ekstremister i udlandet«.

»I sådanne kredse er der et ønske om at gennemføre terrorhandlinger mod Danmark samt mod danskere og danske interesser i udlandet«, konstaterer PET og advarer om, at truslen er »betydelig«.

Gennem propagandavideoer og andet rekrutteringsmateriale maler al-Qaeda-organisationen et billede af, at verdens muslimer er i fare.

Islamister i krig med den vestlige verden

Argumenterne hentes i krige fra profetens tid, i Vestens kulturelle indflydelse i den muslimske verden, i koranen og i begivenheder som de danske muhammedtegninger.

»Ifølge al-Qaedas verdensopfattelse er islam og muslimer under konstant angreb fra vesten, nærmere bestemt den såkaldte 'zionistisk-kristne alliance'. al-Qaeda kræver, at alle muslimer bekæmper denne alliance«, lyder forklaringen fra PET's Center for Terroranalyse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce