Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Professor: Farc bedriver ikke terror

Forsvarerne for Fighters+Lovers kan være tilfredse med dagens retsmøde i T-shirt-sagen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var nemme point til forsvaret, da retssagen om tøjfirmaet Fighters+Lovers mulige terrorstøtte gik ind i den afsluttende fase.

Svaret kunne næsten ikke være kortere:

»Definitivt ikke«, sagde den svenske professor Roland Anrup, da han tirsdag blev spurgt, om colombianske Farc er en terrororganisation.

Terrorlister devalueret Som ekspert i latinamerikanske forhold skulle han fortælle om colombianske forhold i retssagen mod tøjfirmaet Fighters+Lovers.

Syv personer er tiltalt i Østre Landsret for at sælge t-shirt til fordel for Farc i Colombia og PFLP i Israel. Begge organisationer er på de internationale terrorlister, men forsvarerne har ihærdigt forsøgt at devaluere listernes værdi.

Anklagerne ville til gengæld have Anrup til at bekræfte, at Farc bruger bortførelser, drab og vilkårlige angreb mod civilbefolkningen som led i sin kamp - og at de derfor må betragtes som terrorister.

Andre kan være informatører

Men virkeligheden er ifølge professoren mere kompliceret.

»Man må skelne mellem forskellige former for angreb. Farc angriber typisk politistationer og militærforlægninger, der er placeret midt i beboelsesområder, og så kan der forekomme civile ofre«, sagde han.

»Men hvad med de borgmestre, der bortføres. Er de ikke civile«, forsøgte anklager Charlotte Alsing Juul.

»Man må problematisere begrebet civile personer«, sagde Roland Anrup.

Han fortalte desuden, at borgmestre ofte var indsat af de paramilitære bevægelser, der bekæmper Farc. Andre bortførte borgere kan være informatører for regeringen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden