Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danske skoler efterlyser nødplan ved skyderier

Der mangler en fælles national nødplan i forbindelse med eventuelle skyderier på en dansk skole, mener formanden for Danske Erhvervsskoler.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske uddannelsesinstitutioner mangler en national handlingsplan, der kan bruges ved eventuelle skyderier på en dansk skole.

Det siger formand for Danske Erhvervsskoler Ingo Østerskov dagen efter, at en ung mand gik amok og skød 10 af sine medstuderende på en erhvervsskole i Finland.

Som det er nu, er det op til den enkelte skole at lave en handlingsplan.

Mange skoler har allerede nødsplaner »Jeg synes, at man bør tage initiativ på tværs af uddannelserne til at lave en fælles national handlingsplan«, siger Ingo Østerskov, som fortæller, at mange skoler allerede har en nødplan, der kan bruges i forskellige situationer.

Niels Brock har en plan

På Danmarks største handelsskole, Niels Brock i København, har man udarbejdet en kriseplan.

»Det skaber tryghed blandt lærerne at have sådan en plan. Sandsynligheden for at undgå panik øges, når alle ved, hvordan de skal forholde sig i tilfælde af en episode som den i Finland«, siger Anya Eskildsen, direktør for Niels Brock.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden