Prostitueret på Istedgade i København.
Foto: Politiken

Prostitueret på Istedgade i København.

Danmark

Prostituerede går tidligere på arbejde

Hård konkurrence blandt prostituerede har skabt en ny tendens på Vesterbro: Morgenprostitution.

Danmark

Selv i de travle morgentimer, hvor folk er er på vej på arbejde, står der store grupper af kvinder på gaden tæt på Hovedbanegården i København. De trækker.

Et syn, der tidligere var sjældent i den københavnske bydel.

Men sådan er det ikke længere.

Hård konkurrence Det fortæller Dorit Otzen, leder af være- og rådgivningsstedet Reden, hvor narkoprostituerede kvinder kan henvende sig anonymt.

»At se 11 kvinder stå på Istedgade klokken ni om morgenen, det er nyt. Konkurrencen blandt de prostituerede er så hård, at kvinderne er nødt til at sprede sig ud over døgnets timer for at kunne klare sig«, fortæller hun til politiken.dk.

Den hårde konkurrence mellem kvinderne betyder også, at prisen ryger i bund, og at kvinderne presses til at sige ja til sex uden kondom eller andre ting, de ellers ville sige nej til, fortæller Dorit Otzen.

Og antallet af udenlandske prostituerede, som ofte er ofre for menneskehandel, er kun stigende.

Antallet af brugere i Reden er steget fra omkring 1.000 til 1.200 i det seneste par år, og andelen af udenlandske brugere er steget markant.

Hvor 18 procent af brugerne i 2006 kom fra udlandet, er tallet i 2008 oppe på 43,7 procent (i første halvår).

To store grupper af prostituerede

Ifølge Dorit Otzen skete der en markant stigning, efter Rumænien og Bulgarien blev medlem af EU.

»Den store gruppe af rumænere og bulgarere konkurrerer med de afrikanske, og også med de danske stofmisbrugere. Og det er klart, det kan mærkes«, siger hun.

Og der er ingen udsigt til, at konkurrencen bliver mindre hård. Fra januar vil Norge nemlig vedtage en lov, der forbyder køb af sex. Dermed bliver Danmark det eneste land i Skandinavien, hvor køb af sex fortsat er tilladt.

Det fik i foråret initiativet '8. marts-initiativet' med sloganet 'Forbyd Sexkøb Nu' til at advare imod, at Danmark i Skandinavien.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce