Kursen overfor frække børn helt ned til børnehaveklassen skal skal skærpes, mener Dansk Folkeparti.
Foto: Fotograf: Lars Skaaning

Kursen overfor frække børn helt ned til børnehaveklassen skal skal skærpes, mener Dansk Folkeparti.

Danmark

DF vil straffe små børn hårdere

Forslaget om at straffe helt små uvorne elever går ikke langt nok, mener Dansk Folkeparti. Partiet kræver en hårdere kurs.

Danmark

Hvis elever bryder skolens regler, skal skolelederne ikke kun have lov til at gribe ind - det skal de have pligt til.

Det siger Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen i en kommentar til en ny bekendtgørelse, der skal stramme disciplinen i folkeskolen.

»Bekendtgørelsen er et så lille fremskridt, at det er svært at få øje på«, siger uddannelsesordføreren.

Skoleledelsen skal gribe ind Bekendtgørelsen gør det ifølge Berlingske Tidende muligt for skoleledere, at bruge sanktioner som eftersidninger for helt små elever. Tidligere var det kun elever over tredje klasse, der kunne straffes.

»Vi så gerne, at vi fra Folketingets side, klart siger, at når reglerne bliver brudt, så skal man skride ind. At vi pålægger skolelederne at gribe ind«, siger Martin Henriksen, der hører både forældre og elever efterlyse mere ro i folkeskolens klasser.

Han understreger, at der er gode skoleledere, der allerede i dag har skabt den nødvendige ro og orden på deres skoler, men at der også er skoleledere, der ikke har formået det.

»Problemet er, at de som ikke har gjort noget, nu bare kan fortsætte med det«, siger han, men erkender samtidig, at der i forligskredsen ikke er flertal for at pålægge Undervisningsministeren at stramme yderligere.

S: Mere frihed lokalt

Hos socialdemokraterne er uddannelsesordfører Christine Antorini da også lodret uenig med Dansk Folkeparti.

Hun synes, at den ny bekendtgørelse er en god idé, netop fordi den giver større frihed lokalt.

»Skoleledelsen er den pædagogiske ledelse. De er de bedste til at skabe ro og orden i skolen. Vi vil med bekendtgørelsen give den lokale skoleledelse friheden til at vælge den sanktion, der er nødvendig i den konkrete situation uanset barnets alder«, siger Christine Antorini.

Beslutter skoleledelsen alvorlige sanktioner som for eksempel at bortvise en elev, skal det også i den ny bekendtgørelse blåstemples af kommunalbestyrelsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce