Ballademagere fra Greve sat på fri fod

Rygterne lød, at vrede unge ville brænde huse af i Askerød i Greve. Det blev ved bildæk og provokationer mod ordensmagten.

Danmark

Tre anholdte, der sent i aftes blev sigtet for gadeuorden ved ildspåsættelserne tre steder i området omkring Askerød-bebyggelsen i Greve, er løsladt igen.

»Vi kender ikke den konkrete grund til de unges vrede. Og måske er der slet ikke andet motiv end at få gang i gaden«, siger Carsten Andersen, kommunikationsmedarbejder ved Roskilde Politi.

Lugtede benzin i gaden Han fortæller, at der har gået rygter om, at de unge ville brænde Stamhuset, som er bebyggelsens beboerhus og mødested, ned.

Derfor reagerede mange beboere hurtigt og ringede til politi og brandvæsen, da de i aftes ved 21-tiden registrerede, at der lugtede kraftigt af benzin i området.

»Da vi ankommer, bliver der skudt raketter mod betjente og brandfolk. De unge er hamrende provokerende og råber og skriger«, siger Carsten Andersen.

Gruppen af unge på over 20 stykker satte ikke ild til Stamhuset. De rendte i stedet for rundt med benzindunke og antændte bildæk og en knalleret i kvarteret, der flere gange tidligere har været hærget af både brand og ballade.

»Den ene af de tre anholdelser foregår med peberspay, fordi den unge angriber politiet og skubber dem. En anden nægter at forlade stedet, selv om vi beder ham om det. Den sidste råber og skriger«, oplyser Carsten Andersen.

Uromagere sat på fri fod

Midt- og Vestsjællands Politi løslod i nat de tre anholdte, som er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Det drejer sig om tre unge mand - to fra Køge og en fra Greve - de er 17, 19 og 22 år gamle.

Politiet vil holde »et gevaldigt vågent øje« med området den kommende tid.

»Det er desværre nok ikke sidste gang, der bliver ballade derude med en stor gruppe unge. De kan altid finde en anledning til at lave bøvl, og de kan hurtigt stimle en stor flok sammen«, siger Carsten Andersen.

Han gætter på, at sigtelsen mod de tre vil ende med en bøde til de tre unge, der blev anholdt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden