Foto: Thomas Borberg
Danmark

Højreekstremister: Vi saboterede S-tog

Banedanmark bekræfter sabotage mod S-toglinje til Hillerød. Sagen bliver politianmeldt, siger Banedanmark.

Danmark

Alt tyder på, at højreaktivister sabotede S-togdriften mod Hillerød i lørdags.

Højreaktivisterne ville forhindre at deltagerne til 'Luk Lejren' -demonstrationen nåede frem med S-toget til Allerød i nord for København.

En gruppe, der kalder sig 'Traingang', har henvendt sig til Danmarks Nationale Fronts (DNF) website med en pressemeddelse, hvor de skriver:

»Vi har valgt at forhindre og forsinke så mange demonstranter som muligt i at nå til Sandholmlejren Lørdag 25 10 08. For at opnå dette, har vi valgt at afmontere sikkerhedsforanstaltningerne på S-tog linjen mellem Kbh. og Hillerød«.

Kablet var klippet over Inger Petersen Thalund, der er kommunikationschef i Banedanmark bekræfter, at alt tyder på, at nogle i lørdags var trængt ind på banelegemet nord for Lyngby og havde kappet et fiberkabel, som styrer signalerne.

»Når man ikke kan sætte signaler, så kan man ikke køre tog. Kablet var klippet over, og det tyder på hærværk. Derfor vil vi politianmelde sagen, så politiet kan tage sig af det«, siger Inger Petersen Thalund fra Banedanmark.

Anmeldelsen er i øjeblikket på vej til politimyndighederne.

Det passer med tidspunktet

I pressemeddelelsen skriver 'Traingang' videre:

Kablerne til lyssignaler og telekommunikation blev klippet over kl ca 1045. Dette resulterede i at togdriften blev standset på ubestemt tid. Aktionens målsætninger blev opfyldt. Demonstranterne måtte finde anden transport og dette lagde maksimalt pres på deres egne transportmuligheder. Selve demonstrationen blev forsinket to timer«.

»Tidspunktet og det, der er sket, lyder helt rigtigt«, siger Inger Petersen Thalund fra Banedanmark.

Sabotagen gav forsinkelser.

»Vi var nødsaget til at indstile togdrifen i nogle timer og indsætte busser i stedet for, indtil fejlen var lokaliseret«, siger kommunikationschefen.

DNF skriver på sin hjemmeside, at foreningen ikke er bekendt med hvilke personer, der står bag 'Traingang'.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden