Politidirektør sender advarsel til højreekstremister

Politiet i Århus ser med stor alvor på den politiske vold, som udspringer fra White Pride-gruppen i landets næststørste by.

Danmark

Politidirektør Jørgen Illum fra Århus siger, at politiet vil skride ind, så snart det får færten af politisk betinget vold.

»Vi ser det seneste overfald som politisk vold. Enhedslisten lokaler er tidligere blevet udsat for hærværk flere gange. Derfor ser vi på det med stor alvor, og vi er udmærket bekendt med, at den ekstreme højrefløj er repræsenteret her i byen«, siger politidirektør Jørgen Illum.

»Den frie meningsudveksling, den frie debat og grundlaget for de politiske partier skal kunne udfolde sig, uden at der sker handlinger, som er strafbare. Derfor har vi satset en del på en målrettet indsats mod den politiske vold«, siger Jørgen Illum.

Det er ikke en optrapning Politidirektøren mener ikke, at det seneste overfald er udtryk for en optrapning i de voldsomme sammenstød mellem byens stærkt højreorienterede miljøer og venstrefløjsaktivister.

»Det bølger lidt frem og tilbage. Det må karakteriseres som enkeltstående begivenheder, som der er længere eller kortere tid imellem«, siger Jørgen Illum.

Der sker en målrettet indsats

Politidirektøren siger, at politiet har besluttet sig for en målrettet indsats mod den politiske vold.

»Vi har sat ressourcer af til at kunne skride ind, lige så snart vi kunne se, der var optræk til noget. Hvis vi ikke har kunnet være hurtigt til stede, så har vi brugt mange ressourcer på at finde frem til gerningsmændene«, siger politidirektøren.

»Det har faktisk givet ganske gode resultater. Det er lykkedes at føre en række straffesager, og det er lykkes at få folk varetægtsfængslet, så domstolene har også set alvorligt på volden«.

Men er det seneste overfald et udtryk for, at jeres strategi alligevel ikke er god nok?

»Meget ofte kommer vi jo først efter, at tingene er sket. Vi har ikke mulighed for mandsopdækning døgnet rundt. Men hvis der på forhånd skal være nogle fodboldkampe eller demonstrationer, så er vi ekstra opmærksomme. Vi følger det tæt, og vi skrider ind med de ressourcer, der er mulighed for«, siger Jørgen Illum.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce