Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pia Kjærsgaard har spurgt regeringen, om de har forsøgt at forhandle en hjemsendelsesaftale på plads med Tunesien. Men regeringen har ikke svaret ordentligt på spørgsmålet, mener retsordfører Peter Skaarup, der nu langer ud efter regeringen.
Foto: MARTIN LEHMANN

Pia Kjærsgaard har spurgt regeringen, om de har forsøgt at forhandle en hjemsendelsesaftale på plads med Tunesien. Men regeringen har ikke svaret ordentligt på spørgsmålet, mener retsordfører Peter Skaarup, der nu langer ud efter regeringen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF raser mod regeringen

Det er regeringens egen skyld, at den tuneser, der ifølge PET planlagde et attentatforsøg, stadig er i landet. Det mener Dansk Folkeparti.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkeparti har afkrævet regeringen et svar på, om de har gjort noget for at lave en hjemsendelsesaftale med Tunesien.

Det skyldes, at den tunesiske statsborger, der af Politiets Efterretningstjeneste (PET) er anklaget for at stå bag et attentatforsøg på tegneren Kurt Westergaard, ikke kan udvises, fordi der er risiko for, han bliver sendt hjem til tortur.

Men en frivillig aftale med Tunesien kunne ifølge Dansk Folkeparti indebære et løfte fra de tunesiske myndigheder om at afstå fra at anvende tortur. Det kunne have betydet, at tuneseren kunne være sendt ud af Danmark.

»Det er stærkt utilfredsstillende, at regeringen ikke for lang tid siden har lavet sådan en aftale«, siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti.

DF: Regeringen har ikke vist rettidigt omhu Partiet har indkaldt regeringen til en forespørgselsdebat, hvor de ifølge Peter Skaarup vil gå regeringen »hårdt på klingen om, hvorfor den ikke har fået løst det her og vist rettidigt omhu«.

»Vi har vidst gennem lang tid, at der kunne opstå et problem med den administrative udvisningen af de to tunesere. Det er meget lang tid siden, de blev anholdt for mordplanerne, så der har været rigelig tid for regeringen til at etablere en aftale med Tunesien« siger Peter Skaarup.

Reaktionen kommer efter, at regeringen ikke har svaret klart på et §20-spørgsmål fra Dansk Folkeparti om, hvorvidt regeringen har forsøgt at lave en aftale med Tunesien.

DF: Regeringen svarer ikke på spørgsmålet
Det er Peter Skaarup utilfreds med.

»Det lyder for mig som om, at der ikke er gjort noget. Der svares i hvert fald ikke på spørgsmålet. Vi vil godt høre, hvad der er gjort«, siger han, og mener ikke, at regeringen tager problemet alvorligt.

I regeringens svar til Dansk Folkeparti forholder den sig ikke ikke til den konkrete sag, men skriver blandt andet, at den har nedsat en arbejdsgruppe, der eksempelvis skal overveje:

»Hvordan man kan sikre mulighed for, at udlændinge, som må anses for en fare for statens sikkerhed, kan udsendes af Danmark, uden at risikere dødsstraf, tortur eller anden umenneskelig behandling eller straf, f.eks. ved indgåelse af aftale med hjemlandet – såkaldt diplomatisk forsikring – eller en aftale med et tredjeland«.

VK har overvejet fristeder
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har tidligere foreslået at lave sikre flygtningelejre, såkaldte 'fristeder', hvor uønskede personer kan opholde sig i sikkerhed.

Dengang var vicestatsminister Lene Espersen (K) ikke afvisende over for forslaget.

»Er der et land, som ønsker at være fristed for alverdens farlige personer, så vil jeg da sige, at det vil være en nem og bekvem løsning for os. Det er min opgave at sige, at det er vigtigt, vi agerer i den her sag«, sagde hun til Ritzau den 23. oktober.

Ingen kommentar fra regeringen

Men foreløbig tyder regeringens svar til Dansk Folkeparti altså ikke på, at regeringen har forsøgt at løse sagen ved at indgå en aftale med Tunesien.

Det er foreløbig ikke lykkedes politiken.dk at få en kommentar fra Birthe Rønn Hornbech.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden