Talsmand for antiracistisk forening overfaldet

Den politiske vold i Århus er eskaleret, efter at en talsmand for Antiracistisk Netværk i Århus blev slået ned.

Danmark

Endnu et kapitel i konflikten mellem venstre- og højreorienterede grupper i Århus blev natten til lørdag føjet til, da talsmanden for Antiracistisk Netværk blev udsat for stump vold.

Talsmanden blev kort før klokken 03.00 overfaldet af en gruppe på omkring ti hætteklædte personer ved 'Huset' i Vester Allé, der er et kendt tilholdssted for unge venstreorienterede.

»Vi ankom til stedet efter meldingen om overfaldet, men nåede ikke at anholde nogen. Vi ved derfor ikke noget sikkert om gerningsmændene, men det er da klart, at vi i efterforskningen vil være særligt opmærksomme på visse personer i det højreorienterede miljø«, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi.

White Pride får skylden Ifølge Antiracistisk Netværk var der ingen tvivl om, at voldsmændene kom fra den højreorienterede gruppe White Pride.

Voldsofferet blev kørt til skadestuen med tandskader og flænger i ansigtet, men var lørdag i stand til at møde hos politiet for at afgive forklaring.

Politisk vold er eskaleret i Århus

De voldelige sammenstød mellem White Pride og venstreorienterede grupper er gennem længere tid eskaleret i Århus.

I september blev en 22-årig leder i White Pride idømt et års fængsel for bl.a. et overfald på en ung venstrefløjsaktivist, og natten til fredag fandt politiet flere slagvåben under et besøg i 'Huset' på Vester Allé.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce