Lederen af den kristne sekt Faderhuset Ruth Evensen.
Foto: Jacob Ehrbahn

Lederen af den kristne sekt Faderhuset Ruth Evensen.

Danmark

Lederen af Faderhuset skriver til Fogh

Ruth Evensen anklager sin datter for at have svigtet sit barn og valgt en mand drevet af »religiøst vanvid«.

Danmark

Efter beskyldninger om mishandling af børn svarer lederen af Faderhuset Ruth Evensen igen.

Det sker i et fire sider langt brev til blandt andre statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Her anklager sektens leder sin svigersøn for at have misbrugt Ruth Evensens datter Sophia Evensen og være drevet af et »religiøst vanvid«.

Må ikke se sin egen datter Brevet kommer, fordi Sophia Evensen i et åbent brev til Folketinget og statsministeren har beskyldt sin mor og Faderhuset for at forbyde hende i at se sin egen datter.

'Vi har af gode grunde ikke kunnet støtte Sophias ønske om, at hendes datter skulle leve sammen med hende og hendes nye mand i USA - en mand som tidligere har misbrugt Sophia selv', hedder det i brevet fra Faderhuset.

Meldt til politiet for tortur

Sekten blev forleden anmeldt til politiet for at have pisket og sat en pistol for panden af børn midt om natten. Anmelderen er ifølge Ekstra Bladet en person, som selv har pisket børnene. Det fik Børns Vilkår til at opfordre myndighederne til at tvangsfjerne børn fra Faderhuset.

»Det er meget frimodigt af ham at stå og bekende sådan noget. Han skulle nok have sagt det til os som lederskab for tre år siden, fordi vi har ikke været bekendt med de ting«, siger Ruth Evensen til Ritzau.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce