Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DF: Forbud mod omskæring er tyrannisk

Jødiske og muslimske drengebørn skal stadig have mulighed for at blive omskåret, mener Dansk Folkepartis kirkeordfører, Jesper Langballe.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Religiøse omskæringer skal stadig være en mulighed i det danske samfund, mener Dansk Folkepartis kirkeordfører, Jesper Langballe.

Hans udmelding kommer efter, at både Børnerådet, formanden for Etisk Råd og en professor i socialret i Kristeligt Dagblad har kaldt indgrebet på små drengebørn for »etisk uforsvarligt«.

Kritikerne finder det blandt andet problematisk, at samfundet ikke tolererer omskæring af piger, mens omskæring af drenge accepteres fuldt ud.

»Kan ikke sidestilles«

»Jeg synes, det er meget mærkeligt, at man sidestiller de to ting. Pigerne bliver udsat for en lemlæstelse, som ødelægger deres seksuelle funktioner for livet, mens omskæring af drenge er et fuldstændigt harmløst indgreb, som ingen lider under«, siger Jesper Langballe, og understreger, at han slet ikke kan få øje på det etisk uforsvarlige i omskæringer:

»Fænomenet har tusinde år bag sig og et forbud vil være fuldstændig tyrannisk«, uddyber Jesper Langballe.

ritzau

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden