Screendump fra hjemmeside BeautifulPeople.dk, hvor virksomheder kan rekruttere blandt kønne mennesker.
Foto: Kilde: beautifulpeople.dk

Screendump fra hjemmeside BeautifulPeople.dk, hvor virksomheder kan rekruttere blandt kønne mennesker.

Danmark

Salgschef: Kønne mennesker har mere selvtillid

Jobportal for kønne mennesker skal gøre op med tabu, siger BeautifulPeoples salgschef Søren Lindberg - der ikke selv er køn.

Danmark

Kan du forestille dig en bankdirektør i slidte cowboybukser, en helseekspedient med psoriasis eller en stærkt overvægtig, der sælger kondisko?

Salgschef Søren Lindberg fra BeautifulPeople.dk kan ikke.

Derfor står datingsiden bag en jobportal, hvor virksomheder bevidst kan rekruttere kønne mennesker - noget som blandt andre DR, TV2 og restaurantkæden Hooters har benyttet sig af.

»Vi gør ikke noget, andre ikke gør – vi står bare ved det«, siger Søren Lindberg i et interview med politiken.dk.

Førstehåndsindtryk er vigtigt Stillingsannoncerne bliver sendt direkte til de 30.000 danskere, der er medlemmer af datingsiden BeautifulPeople.dk.

Hvorfor er det nødvendigt at skille de grimme fra?

»Det er det heller ikke. Det er en misforståelse. Vores brugere har valgt, hvem der må komme ind. Og der vælger vi så at gå ud at sige, at virksomheder, der ønsker medarbejdere, hvor vores brugere passer ind, de er velkomne til at slå stillinger op hos os«, siger Søren Lindberg.

Hvad kan kønne mennesker, som andre ikke kan?

»Først og fremmest kan de give et godt førstehåndsindtryk. Når du har en virksomhed og har brugt mange penge på et brand, så har du måske et ønske om, at virksomheden skal fremstå på en bestemt måde«, siger han.

Kønne har mere selvtillid
Salgschefen peger også på en anden fordel:

»I mange udadvendte job er det vigtigt, at du har selvtillid til at have jobbet. Der har vores medlemmer valgt at sige, at de tror så meget på sig selv, at andre kan finde dem attraktive«, siger Søren Lindberg.

Har kønne mennesker mere selvtillid?

»Generelt har de vel lidt. Der skal vel en portion selvtillid til at lægge sit billede op på en hjemmeside og bede om andres vurderinger«, siger Søren Lindberg.

Job og udseende hænger sammen
Og der er mange job, hvor udseendet spiller en rolle, mener Søren Lindberg.

»Jeg tror også, du ville blive meget overrasket, hvis du kom ned i en helsekostforretning og fandt en ekspedient med psoriasis«, siger han.

»Det er en meget beklagelig og ærgerlig sygdom at have, men vi ved, at det nok gør, at du ikke vil få et udadvendt job, hvor du skal møde folk«, siger Søren Lindberg.

»Forretningen ønsker jo at sende et signal om sundhed«.

Stærkt overvægtige sælger ikke kondisko
Søren Lindberg siger, at udseendet langtfra er afgørende - men at det sagtens kan afgøre udfaldet, hvis en virksomhed for eksempel har to ansøgere, der i øvrigt er lige kvalificerede.

»Selvfølgelig afgør udseendet det, hvis det er et sted, hvor det har betydning for virksomheden. Det kan være en stilling som receptionist i en større dansk virksomhed«.

Så grimme mennesker kan ikke gøre en virksomhed præsentabel?

»Det kan de godt, men ønsker man at fremstå præsentabel, skal man have præsentable og velsoignerede mennesker. Der er en grund til, at de piger, der præsenterer biler på stande, alle har karakteristiske kropstræk - ligesom at stærkt overvægtige mennesker ikke sælger kondisko«, siger han.

Tabu at udseende betyder noget
Og det er et tabu, at man ikke taler mere om, at udseendet spiller en rolle, mener Søren Lindberg.

»Det er et meget stort tabu - blandt andet, om man må bære et tørklæde. Din arbejdsgiver er selvfølgelig interesseret i, at du er præsentabel«.

»Vi har ikke skabt behovet for den her type af jobannoncer, vi kan bare mærke, at der er en tendens til, at det går den her vej. Vores jobportal er bare et værktøj til at rekruttere dygtige medarbejdere«.

»Vi vælger så bare udseende først, men det kan sagtens være, at der er mange af vores medlemmer, der ikke kan få et job, fordi de ikke er fagligt kvalificerede«.

Salgschef er ikke selv køn
Men Søren Lindberg selv er ikke en af de 30.000 danskere, der er stemt ind på datingsiden BeautifulPeople.dk.

Han er ikke fundet køn nok.

»Jeg kan ikke komme ind, det skal jeg være ærlig at sige«, siger han, men har også en forklaring:

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Kvinderne er strengere end mændene hos os. Det er meget sværere at komme ind som mand end som kvinde. Drengene er mere tilbøjelige til at sige, at en kvinde egentlig er meget køn, selv om der er lidt til den ene eller anden side«, siger han.

»Men pigerne er meget, meget kræsne«.

Har haft køn receptionist

Til gengæld har BeautifulPeople haft en køn receptionist - nemlig modellen Jackie Navarro.

»Der var mange, der synes, det var morsomt at møde hende. Hun var en god isbryder, når man kom ind«, siger Søren Lindberg, der også fortæller, at BeautifulPeople.dk ikke selv kun ansætter kønne mennesker.

»Men det er absolut et plus, hvis du er det«, siger han.

For Søren Lindberg selv betyder udseendet ikke noget for hans arbejde hos BeautifulPeople.dk.

»Jeg har ikke en jobfunktion, der gør, at jeg skal danne et førstehåndsindtryk ved mit udseende. Jeg sidder bag en computerskærm«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce