Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Advokatrådet afviser lovforslag om tålt ophold

Retssikkerheden er på spil med det lovforslag, som regeringen har alt for travlt med at førstebehandle fredag, mener Advokatrådet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Advokatrådet vender sig kraftigt imod det lovforslag, som førstebehandles fredag om strammere regler for de 18 udlændinge, der er på tålt ophold i Danmark.

Forslaget er noget hastværk, som bør tages af bordet, indtil videre, skriver Advokatrådet i et høringssvar.

Retssikkerheden og Danmarks overholdelse af internationale forpligtelser er på spil, mener rådet. Det samme gælder princippet om en retfærdig rettergang.

Regeringen bør vente på arbejdsgruppe »De nu foreslåede tiltag om skærpet meldepligt mv., der potentielt griber alvorligt ind i den enkeltes frihed, er så vidtgående og har så mange fælles træk med varetægtsfængsling, at det bør overvejes, om det er retssikkerhedsmæssigt forsvarligt, at det er en administrativ beslutning, der danner grundlag for begrænsningen i det enkelte individs frihed«, skriver Advokatrådet.

Regeringen må vente på resultatet af sin egen arbejdsgruppe om netop tålt ophold, mener advokaterne. Arbejdsgruppen skal være færdig omkring 1. februar.

Kan ikke sendes hjem

Udlændinge på tålt ophold er udvist, men kan ikke sendes hjem, hvis de risikerer tortur.

Der kan være tale om personer, som er administrativt udvist uden dom.

De fleste er personer, som har afsonet en dom, der skal fortsætte med udvisning. Nogle er mistænkt for krigsforbrydelser i hjemlandet.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden