Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Miriam Dalsgaard
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minister flytter konfirmation til 6. klasse

Skolesammenlægninger gør det mere naturligt at konfirmere børn allerede i 6. klasse, mener flere præster og biskopper. Ministeren er enig.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis man er gammel nok til at skifte skole, er man også gammel nok til at blive konfirmeret.

Flere præster og biskopper taler nu for at flytte konfirmationen til 6. klasse. Kirkeminister Bertel Haarder (V) er enig og lover en lovændring.

»Jeg er fuldstændig enig med biskopperne og præsterne, og derfor vil jeg nu sørge for, at den kongelige anordning bliver ændret, så der bliver mulighed for at konfirmere i 6. klasse. Også som undervisningsminister ser jeg det som en fordel at have undervisningen på et tidspunkt, hvor der svirrer lidt færre hormoner rundt i hovedet på de kære unge mennesker«, siger Bertel Haarder til Ritzau.

Samtidig med skoleskift

Forslaget skyldes især de mange skolesammenlægninger og nye skolestrukturer på de mindre skoler på landet.

Her skifter mange børn nu fra en mindre landsbyskole til en større centralskole allerede efter 6. klasse, og børn fra mindre sogne bliver fordelt i flere forskellige klasser.

»Det er et praktisk problem for præsterne, fordi børnene forsvinder væk fra lokalområdet, når de flytter til en større centralskole. Det har været en stigende tendens i de seneste år. Men børn er også blevet langt mere modne end tidligere. De taler mere frimodigt og kvalificeret, end vi gjorde, da jeg var barn, og derfor kan man sagtens konfirmere dem allerede i 6. klasse«, siger biskop i Roskilde Stift, Jan Lindhardt.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden