Foto: THOMAS SJØRUP
Danmark

Blottertyv stjæler med sine bryster

En kvindelig tyv bruger sine bryster til at stjæle penge fra kunder i et storcenter i Vestsjælland.

Danmark

Tre kunder i Dianalund Centret nær Slagelse har fået stjålet dankort og kontanter af en blottertyv.

»Det er noget, der afleder ens opmærksomhed, hvis der pludselig er et par bare bryster lige op i ansigtet på en«, siger vicepolitiinspektør hos Slagelse lokalpoliti Jan Schmidt.

Tricktyve er kendt for at finde på snedige kunstgreb for at aflede ofrets opmærksomhed og få fat i pengepungen.

En kvinde, der huserer i Dianalund Centret på Vestsjælland, er ekstra kreativ: Hun bruger sine bryster.

Spørger efter hospital Kvinden passer en kunde op, spørger om vej til nærmeste hospital og knapper jakken op for at vise sine bare bryster frem i fuld offentlighed.

På den måde afleder hun den forfjamskede kundes opmærksomhed, mens en medsammensvoren mand stjæler dankort og kontanter.

Det er indtil videre gået ud over tre kunder i centret. I mandags mistede én sit dankort og 200 kroner i kontanter efter at have været udsat for blottertyven.

»De er topprofessionelle«

På trods af nærkontakten med tyvene har ofrene ikke været i stand til at give noget signalement af kvinden og hendes mandlige kollega. Men Slagelse lokalpoliti har en stærk formodning om, at de er fra Østeuropa.

»Det er typisk østeuropæere, der hærger. Det er, som om det er eskaleret de sidste par måneder. I sidste uge lynede to unge sigøjnerlignende typer en kvindes rygsæk op, mens hun lænede sig ind over en frostdisk i Netto. Bagefter fulgte de efter hende og lukkede tasken igen, uden at hun opdagede noget. De er topprofessionelle«, siger han.

Tricktyverier er eskaleret

De sidste to måneder er antallet af trictyverier fordoblet fra omkring 50 til over 100 i Slagelse og omegn.

Blottertyven og de andre tricktyve har fået politiet i Slagelse til at iværksætte en stor offensiv for at komme tricktyverierne til livs. Uniformerede betjente går lige nu rundt i gadebilledet og spejder efter lommetyve.

»Hold altid øje med din pengepung og lad være med at lægge den i rygsækken«, opfordrer Jan Schmidt.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce