Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Velbekomme. Så er der serveret julemiddag.
Foto: THOMAS BORBERG

Velbekomme. Så er der serveret julemiddag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne er til traditionel jul

And, flæskesteg og ris a la mande er sikre retter på julebordet, og de traditionelle sange bliver sunget rundt om træet, viser undersøgelse fra FDB.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Traditionerne er i højsædet juleaften. Både julemaden, desserten og sangene er de samme, som de plejer at være.

Det eneste, som har ændret sig, er, at far så småt er på vej i køkkenet for at hjælpe til med maden. Det viser en undersøgelse fra FDB.

Anden en sikker vinder
Andesteg er en sikker vinder på julebordet. 68,8 procent af danskerne spiser and juleaften, og anden bliver skarpt forfulgt af flæskestegen, som ender på lidt mere end 56 procent af julebordene. Desserten er lige så traditionel som hovedretten. 86,6 procent af danskerne slås om mandlen i ris a la manden.

Heller ikke julesangene får danskerne til at bryde med traditionerne. 'Højt fra træets grønne top' er den absolut mest populære julesang den synges i mere end 82 procent af alle hjem. 'Glade jul, dejlige jul' suser gennem stemmebåndene hos 71,1 procent af danskerne juleaften.

Kvinderne står ved gryderne
FDB’s undersøgelse viser også, at det stadig er kvinden i hjemmet, der laver julemaden. I knap 27 procent af alle familier har mor eneret på gryderne, hvor far kun er mesterkok i godt syv procent.

Men noget kunne tyde på, at ligestillingen langsomt finder vej, når julen står for døren. I 46,1 procent af familierne bliver julemiddagen til i fællesskab mellem far og mor.

I FDB’s undersøgelse har 1.800 forbrugere svaret på spørgsmål om deres julevaner.

ritzau

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden