Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Eksperter uenige om sexarbejderes fremtid

Prostituerede skal have bedre forhold i Danmark. Men eksperter er uenige om, hvorvidt kriminalisering eller legalisering bedst hjælper kvinderne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prostituerede i Danmark savner rettigheder på lige fod med andre erhverv.

Men eksperter har store etiske og menneskelige bekymringer på vegne af de prostituerede og kan ikke blive enige om, hvorvidt det er bedre at forbyde prostitution eller ej.

Sådan lød diskussionen i dag, da prostituerede, forskere og meningsdannere diskuterede kriminalisering af sexkøb på Københavns Universitet.

'VI har ingen rettigheder'

Blandt oplægsholderne var sexarbejder og formand for Sexarbejdernes Interesse Organisation (SIO), Sus, som ønsker at være anonym. Hun er fortaler for en målrettet legalisering af prostitution, fordi hun mener, det vil forbedre sexarbejdernes forhold.

»Vi er mest udsat, fordi vi ingen rettigheder har. Vi behandles ikke som mennesker med et regulært arbejde. Vi skal værge os i mod politi og myndigheder hele tiden«, siger Sus.

Akademisk medarbejder i Kvinderådet, Majken Lundberg, mener ikke, at prostitution kan sidestilled med andre erhverv.

»I regeringens handlingsplan opremses nogle negative sociale, psykiske og fysiske konsekvenser på området for kvinderne. Vi var vidne til et panel af prostituerede, der havde gode erfaringer med prostitution. Der manglede fuldstændig den anden gren af prostituerede, som fortæller om de negative oplevelser, de har haft i prostitution«, siger hun til Ritzau.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden