Foto: JENS DRESLING
Danmark

Stein Bagger skjulte spor på nettet

Den forsvundne IT Factory-direktør hyrede firma til at skjule historier, som beskyldte ham for momssvindel.

Danmark

Det er skidt business, hvis nettet flyder med negative historier, der kan skade virksomhedens omdømme.

Det vidste den forsvundne IT Factory-direktør, Stein Bagger, til fulde.

Derfor hyrede han for godt et års tid siden et firma, der skulle skjule de mange historier på nettet, der koblede ham sammen med historier om momsbedrageri. I stedet skulle firmaet sørge for, at man ved en søgning på hans navn gennem søgemaskinen Google i stedet fik positive historier frem.

Det skriver Computerworld.

Firma hyret af Bagger personligt

Magasinet har fulgt forskellige spor baglæns fra de mange positive historier, som i dag dukker op, når man søger på Stein Baggers navn.

På denne måde fandt Computerworld frem til firmaet Concept-i eller Concept Interest Aps, som har specialiseret sig i søgemaskineoptimering.

Hos Concept Interest Aps erkender Thomas Rosenstand over for Computerworld, at firmaet har udført arbejde for Stein Bagger personligt.

»Opgaven gik ud på at forsøge at skubbe lidt til nogle resultater, hvor han blev hængt ud for at være involveret i noget momssnyd på luksusbiler«, siger han.

Fortjente ikke hjælpen
Ifølge Thomas Rosenstand var det IT Factory, der betalte den efterfølgende regning.

Han fortæller desuden, at han udelukkende accepterede opgaven, fordi Stein Bagger aldrig er blevet sigtet i sagen om den påståede momssvindel.

I dag - med den viden han nu har om Stein Bagger - sidder han dog tilbage med »en lidt underlig fornemmelse« af, at Bagger ikke havde fortjent den hjælp, som firmaet ydede, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce