Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: SARA GALBIATI
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fogh vil ikke undskylde Irak-krig

Statsministeren vil ikke følge præsident George W. Bushs eksempel og beklage grundlaget for Irak-krigen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark gik med i Irak-krigen, fordi Irak ikke ville efterleve flere FN-resolutioner. Det fastslår, statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Derfor vil han statsministeren ikke beklage, at Danmark deltog i den amerikansk-ledede krig i 2003 Irak på grundlag af misvisende oplysninger om irakiske masseødelæggelsesvåben.

SF's formand Villy Søvndal har opfordret Anders Fogh Rasmussen til at følge eksemplet fra den amerikanske præsident, George W. Bush.

Forkerte oplysninger

I et interview med den amerikanske tv-station, ABC News, fortalte Bush, at beslutningen om at invadere Irak på baggrund af de forkerte oplysninger om masseødelæggelsesvåben er »dét han fortryder mest i hele sin præsidentperiode«.

»Hele humlen er, at den danske regering ikke brugte masseødelæggelsesvåben som begrundelse for at gå med i Irak. Vi brugte Saddam Husseins manglende samarbejde med FN. Det gør en forskel«, siger statsministeren.

ritzau

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden