Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anbragte børn sprænger budgettet

Mindst hver tredje kommune har i år oplevet, at udgifterne til at anbringe børn og unge har sprængt budgettet, viser en rundspørge, Ritzau har foretaget.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommuner landet over bruger langt flere penge i år på at anbringe børn og unge uden for hjemmet, end de havde regnet med.

Vi er simpelthen blevet bedre, lyder forklaringen fra kommunerne.

Mindst hver tredje kommune har i år oplevet, at udgifterne til at anbringe børn og unge har sprængt budgettet, viser en rundspørge til en række kommuner, Ritzau har foretaget.

Tvivler på dygtighed

»Jo dygtigere vi bliver til at løse opgaver, desto dyrere bliver det. Det er også tilfældet på dette område. Effektiviteten i de nye storkommuner er steget, og de faglige miljøer forbedret, og det koster altså flere penge, end kommunerne har«, siger Kaare G. Graversen, næstformand i socialudvalget i Kommunernes Landsforening.

Hos Dansk Socialrådgiverforening tvivler formand Bettina Post dog på, at kommunerne virkelig er blevet så meget dygtigere til at anbringe børn efter kommunalreformen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden