Jordskælv rammer Danmark

København, Nordsjælland og Bornholm er blevet ramt af et jordskælv, der målte 4,7 på Richterskalaen.

Danmark

Hovedstadsområdet, Nordsjælland og Bornholm blev klokken 6:20 her til morgen ramt af et jordskælv.

Rystelsen varede cirka fem sekunder og blev registreret både i det centrale København, i Roskilde, Snekkersten, Solrød og Malmø.

Ifølge jordskælvscentret USGS, USA's geologiske institut, målte skælvet 4,7 på Richterskalaen og havde sit epicenter i Sverige.

Rystet læser En læser i Rødovre har indsendt disse ord:

»Klokken cirka tyve minutter over seks begyndte hele min lejlighed at ryste og slingre. Det varede cirka 10 sekunder og døde så langsomt ud. Det var meget kraftigt. Jeg har aldrig prøvet noget lignende«, skriver Anders E. Andersen.

Lød som stort knæk

Peter, en læser fra Hellerup, skriver:

»Skælvet var meget tydeligt her i Hellerup. Bor i hus på 5 etager - der lød ligesom et stort knæk og så rystede hele huset. Kraftigt og i 10-15 sekunder«.

»Har oplevet jordskælv en gang tidligere i København for mange år siden, men slet ikke så kraftigt som dette. I dette tilfælde stod jeg rent faktisk ud af sengen og søgte ind under en dørkarm da det føltes voldsomt her«, tilføjer han.

Hvert år to til ti af skælv

I Danmark er der hvert år to til ti små jordskælv.

Hovedparten af jordskælvene er så små, at de kun bliver registreret af følsomme måleinstrumenter. Enkelte er dog kraftige nok til at blive følt af mennesker. Det oplyser GEUS, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce