Nazimusiksælgere skal udleveres til Tyskland

Østre Landsret har besluttet, at en dansker og en herboende tysker skal udleveres til Tyskland, for at sprede højreekstremistisk musik.

Danmark

En 33-årig dansker og en 34-årig herboende tysker skal udleveres til Tyskland, hvor det tyske politi vil retsforfølge mændene for at have distribueret musik, der opfordrer til racehad.

Østre Landsret har besluttet at stadsfæste Justitsministeriets beslutning om, at mændene skal udleveres til Tyskland.

Nægter sig skyldige Dansk Politi anholdt mændene i Nordsjælland i august, efter at tysk politi i tre år havde efterforsket sagen om distribution af nazimusik.

Begge anholdte nægter sig skyldige.

Danskeren har forklaret i retten, at han opbevarede cd’erne for en ven, og at han siden 2002 ikke har haft tilknytning til det højrenationale miljø.

Frygter at blive udleveret

Tyskeren forklarede i Østre Landsret, at han frygtede at blive udleveret til Tyskland, fordi Tyskland ikke behandler højrenationale fair i retten.

Begge mænd søger nu Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe Justitsministriets beslutningen om udlevering til Højesteret.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce