Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

En pro-israelsk demonstration til støtte for Israels ret til at forsvare sig sang den danske og israelske nationalsang på Rådhuspladsen i København.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politi lægger jernring om Rådhuspladsen

Stor politistyrke beskyttede pro-israelsk demonstration i København mod unge, højtråbende palæstinensiske støtter.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En talstærk politistyrke lagde med biler og mandskab en solid jernring om Rådhuspladsen i København i eftermiddags for at beskytte en demonstration til støtte for Israel.

Demonstranterne befandt sig inde midt på pladsen, foran trappen til Københavns Rådhus, i en gruppe på godt 3-400 demonstrerende med små blå-hvide israelske flag hævet over hovederne.

»Jeg er her for at vise min støtte til Israel, fordi jeg synes, der har været mest opmærksomhed omkring palæstinenserne«, sagde Mie Azoulay.

Imens uden for Rådhuspladsen Et banner bar en tekst om Israels ret til at forsvare sig, og demonstranterne sang den israelske og danske nationalsang.

Imens samlede en demonstration med cirka 150 højtråbende uge til støtte for befolkningen i Gaza sig i det ene hjørne af pladsen. Uden for politiets jernring.

Politiet gav ikke den demonstration mulighed for blande sig med den pro-israelske inde på selve Rådhuspladsen, og var derfor, ifølge talsmanden for Københavns Politi, Flemming Steen Munch, henvist til hjørnet.

»Enhver har ret til at være her, men vi skal beskytte den anmeldte demonstration, og derfor har vi har bortvist nogle enkelte« sagde Flemming Steen Munch.

Slagord for Hamas
I det pro-palæstinensiske hjørne blev der gået til vaflerne. De fortrinsvis unge mænd og drenge råbte slagord mod Israel og for Hamas og palæstinenserne i Gaza.

»Vi er for at vise, at det her ikke kun er en sag mellem palæstinensere og israelere, men for alle mennesker«, sagde Muhammed Isa.

Går ikke med israelske flag gennem byen
Efter cirka tre kvarter valgte demonstrationsledelsen at opløse den pro-israelske demonstration, og man opfordrede gruppen til at sprede sig og aflever de små israelske flag, inden man gik hjem gennem byen.

»Det er af sikkerhedsmæssige grunde, man kan ikke gå gennem vidde dele af København med et israelsk flag i hånden«, sagde Max Mayer fra Dansk Zionistforbund.

Så var det de unges tur

Herefter overtog den pro-palæstinensiske demonstartion under larm og råb og et par affyringer af kanonslag Rådhuspladsen, hvor slagordene den næste halve time gjaldede ud over forsamlingen.

Demonstrationen bevægede sig herefter ud mod Nørrebro i København, hvor unge demonstranter i øjeblikket holder politiet beskæftiget med spontane vejspærringer og tumult.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden