Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: FINN FRANDSEN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gaza-demo endte i stenkast og peberspray

En demonstration mod Israels angreb på Gaza har udviklet sig kaotisk. Omkring 100 demonstranter er blevet anholdt i København.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet brugte peberspray på klos hold mod en mand, der holdt ulovligt parkeret ved en demonstration i København for fred i Gaza.

Det fortæller et øjenvidne til politiken.dk.

»Efter demonstrationen mente politiet, at en mand, der iagtog demonstrationen fra sin bil, havde parkeret forkert. Jeg kom derhen, da han lå på jorden og så en betjent sprøjte peberspray lige ind i øjnene på ham«, fortæller Morten Birk Sørensen til politiken.dk.

Han er til daglig arkiteksstuderende og deltog i demonstrationen.

7.000 deltog i fredelig demonstration Omkring 100 er blevet anholdt, efter at omkring 7.000 mennesker deltog i en demonstration mod Israels angreb på Gaza i Palæstina.

Den startede på Københavns Rådhusplads og bevægede sig siden til Christiansborgs Slotsplads.

Demonstrationen var arrangeret af Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk Palæstinensisk Venskabsforening og annonceret som en fredelig demonstration, hvor blandt andet Mogens Lykketoft (S) holdt tale.

Folk kastede med kanonslag
Alt forløb fredeligt, indtil demonstrationen blev opløst og en lille gruppe på op mod 400 demonstranter gik fra Christiansborg ned ad Stormgade tilbage mod Rådhuspladsen, hvor 100 demonstranter blev holdt.

Ifølge politiet blev der både kastet med sten mod mandskabsvogne og smidt kanonslag.

Øjenvidnet Morten Birk Sørensen bekræfter, at der blev kastet med kanonslag.

»Jeg så ingen stenkast«
»Der havde været nogle store kanonslag tidligere, og jeg tror det var derfor, politiet prøvede at lukke demonstrationen ved Stormgade, men jeg så ikke nogen kaste med sten. Der er slet ikke brosten i Stormgade«, fortæller han.

Stormgade ligger fem minutter fra Rådhuspladsen, og politiet spærrede gaden af, da demonstranterne forsøgte at gå tilbage til Rådhuspladsen fra Christiansborg.

Politiet spærrede gaden af

»Jeg tror de lukkede demonstrationen, fordi der var blevet smidt med kanonslag. Men så gik en stor del af demonstrationen samlet videre mod Rådhuspladsen, og så spærrede politiet stormgade af«.

Det var på det tidspunkt, de omkring 100 unge blev anholdt. Politiet oplyser til politiken.dk, at det var en præventiv anholdelse, da man frygtede uro, men at de unge ikke vil blive sigtet for noget.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden