Arkivfoto af Sonay Ahmad Mohammad.
Foto: POLFOTO

Arkivfoto af Sonay Ahmad Mohammad.

Danmark

Sonays far indrømmer æresdrab

Ashraf Ahmad Muhammed indrømmer i et brev, at han myrdede sin »vantro« datter Sonay med sin »egen hånd«.

Danmark

TV2's magasinprogram 'Den sorte box' er kommet i besiddelse af et opsigtsvækkende brev, hvori den drabsdømte Ashraf Ahmad Muhammed indrømmer, at han dræbte sin datter Sonay.

14-årige Sonay blev fundet livløs i Præstø Havn i februar 2002 med læsioner i hovedet, der tydede på en forbrydelse.

Hendes far, Ashraf Ahmad Muhammed, blev året efter dømt for drabet, fik en fængselsstraf på 14 år og blev for bestandigt udvist af Danmark.

'Myrdede den vantro Sonay' Muhammed har hele tiden nægtet sig skyldig, men et brev til hans bror, Jabbar, sår alvorligt tvivl om den påstand.

Brevet er sendt 7. marts 2005 og er en del af politiets sagsakter, som altså nu er kommet 'Den sorte box' i hænde.

»Hvis du ikke hjælper Suheyla i denne krise, får du konflikter med mig. Jeg vil myrde dig, lige som jeg myrdede den vantro Sonay. Hun plejede at lave fordærvelse hver dag med de vantro svin. Hun har lavet fordærvelse to gange foran mig, og jeg myrdede hende med min egen hånd«, står der blandt andet i brevet.

Glæde hos Rejseholdet

Den direkte indrømmelse møder glæde hos Rejseholdets efterforskningsleder i den pågældende sag, Kurt Kragh:

»Ligegyldigt hvor mange indicier og for den sags skyld beviser, som man kan samle sammen og som klart og entydigt peger mod den pågældende og den tiltalte, så vil man altid have denne her tvivl nagende i baghovedet, når pågældende nægter«, siger han til regionalstationen TV 2 Øst og fortsætter:

»Så derfor er det jo altid utrolig rart, når pågældende på et eller andet tidspunkt tilstår enten direkte til os eller som i dette tilfælde ad omveje«.

'Den sorte box' om æresdrabet på Sonay sendes på TV2 27. marts klokken 20.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden