Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Politifolk tager godt fat i det, de ifølge en  vagtleder, kalder »perler«.
Foto: Martin Lehmann

Politifolk tager godt fat i det, de ifølge en vagtleder, kalder »perler«.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politimand: Vi har altid sagt »perle«

Københavns Politi kan ikke blive enig med sig selv - må betjente kalde folk for »perle«? Det gør politifolkene i hvert fald, siger central vagtleder.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad kan en politimand tillade sig at sige til en borger?

Det diskuterer de heftigt i Københavns Politi, efter medierne har kastet sig over det, der kunne hedder »Perle-gate« eller måske »Perker-gate«.

Politidirektør: Han sagde bare »perle« Alle er tilsyneladende enige om, at betjentene ikke må kalder skatteborgere »perker«. Det har både politidirektør Hanne Bech Hansen og informationschef Flemming Steen Munch slået fast, efter historier om, at en betjent tog fat i en demonstrant og sagde: »Sæt dig ned, perker«.

Men faktisk var det heller ikke det, der blev sagt, da politiet stødte sammen med deltagere i en Gaza-demonstration. I hvert fald ikke, hvis man spørger betjenten selv og hans politidirektør. Hanne Bech Hansen.

Faktisk sagde kaldte betjenten demonstranten for »perle«, har politidirektøren fastslået efter at have lyttet til optagelsen.

...det må han ikke sige

Men det udtryk skulle betjenten heller ikke havde brugt, mener Københavns Politis informationschef Flemming Steen Munch. Tidligere på dagen sagde han:

»Spørger du, om det ( ordet »perle«, red.) er noget, vi bør bruge, så er svaret klart nej. Vi skal ikke kalde folk ved andet end deres navn - eller sige du, De og Dem. Hvad bliver så det næste, vi skal kalde en medborger? Vi skal tale ordentlige til folk og lade være med at bruge den slags udtryk«, sagde Flemming Steen Much.

Vagtleder: »Det har vi altid gjort«
Men noget tyder på, at informationschefen har været væk fra gade for længe. For ifølge en af Københavns Politis centrale vagtledere, Mads Firlings, siger betjentene tit »perle« til folk, de vil sætte på plads - som for eksempel »Slap af, perle!«.

»Perle er i årevis er blevet brugt af politifolk i de nævnte sammenhænge«, siger Mads Firlings til Ritzau.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden