Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
»Kan du fatte det, perker«, råber en ukendt politimand efter alt at dømme til en demonstrant på videooptagelsen, som Modkraft har offentliggjort.
Foto: Kaos tv/Modkraft

»Kan du fatte det, perker«, råber en ukendt politimand efter alt at dømme til en demonstrant på videooptagelsen, som Modkraft har offentliggjort.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiets top fastholder perker-sag

Politibetjent har forklaret, at han sagde 'perle'. Lydekspert siger 'perker'. Nu skal Statsadvokaten afgøre, hvem der har ret.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politidirektør Hanne Bech Hansen opretholder sin indberetning til Statsadvokaten om en betjent, der efter alt at dømme råbte 'perker' efter en demonstrant forrige tirsdag.

Hendes indberetning indeholder, at betjenten muligvis sagde 'perker' til demonstranten, der er dansk-palæstinensisk.

Har talt med betjenten Men politidirektøren oplyser, at hun nu selv har talt med vedkommende betjent, og han har forklaret Hanne Bech Hansen, at han sagde 'perle'.

»Derfor indeholder indberetningen også betjentens egen forklaringen om, at han sagde 'perle'«, oplyser politidirektøren.

Men en lydekspert er jo ret sikker på, at der bliver sagt 'perk'?

»Det kan jeg ikke sige noget om nu. Jeg kender ikke lydeksperten, og så er vi også kommet dertil, at nu må jeg hellere tie stille og lade statsadvokaten tale. Så skal jeg ikke sige mere om den konkrete sag«, siger Hanne Bech Hansen.

Den omtalte lydekspert er Eddy Bøgh Brixen, som både arbejder med lydbeviser i danske retssale og for dansk politi. Se interview med ham her.

Mangefold værre at siger 'perker'

Har du noget imod, hvis betjente bruger ordet 'perle'.

»Det forholder jeg mig lidt afventede overfor. Men i miner ører er det mangefold værre at siger 'perker'. Men det er ikke noget, jeg skal gå ind og vurdere, og det er derfor, jeg har bedt statsadvokaten om at se på sagen«, siger Hanne Bech Hansen.

Har politiet et problem med skældsord?

»Det mener jeg generelt ikke. Jeg mener ikke i min sjæl, at der er et kæmpestort problem. Men det er noget, vi skal være meget opmærksomme på i politiet, og man kan altid benytte lejligheden til at indskærpe, at man bruger et ordentligt sprog«.

Må man godt kalde dig perle?

»Det vil jeg tage som en kompliment, men det er ikke sikkert, at man i en ophidset situation betragter det som en sådan«, siger Hanne Bech Hansen.

I dag sagde formanden for Politiforbundet - politifolkenes fagforening - Peter Ibsen, at han ikke mener politiledelsen er proaktive nok, når det gælder forebyggelse af fordomme og racistiske bemærkninger i politikorpset.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden