Foto: JACOB EHRBAHN
Danmark

Fogh afviser vækst i råd og nævn

Statsministeren vil opdatere regeringens oversigt over oprettede råd og nævn, efter en opgørelse viser, at regeringen har oprettet flere hundrede af slagsen.

Danmark

256 nye råd og nævn er det blevet til under den nuværende, borgerlige regering.

Det viste en opgørelse fra Ugebrevet A4 i går. Men det tal er forkert, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde.

»Vores tal viser noget andet«, siger statsministeren.

»De seneste tal viser, at der er tale om en væsentlig reduktion i antallet af råd, nævn og centre, siden regeringen trådte til. En reduktion på 348 enheder i alt«, siger Anders Fogh Rasmussen.

Vil opdatere tal

Ifølge statsministeren skulle regeringen have nedlagt 462 råd og nævn og oprettet 114, hvoraf de 58 var midlertidige oprettelser.

»Så netto var der altså tale om en reduktion, og det er altså de seneste tal. Hvor Ugebrevet A4 har sine tal fra, det aner jeg simpelthen ikke. Men nu sørger vi for at opdatere de officielle tal«, siger statsministeren.

Ved sin tiltræden blæste regeringen selv til kamp mod rådenes ekspertvælde og smagsdommeri og offentliggjorde en liste over de 200 råd og nævn, der skulle nedlægges.

Det fik i går Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen til at anklage regeringen for dobbeltmoral og kalde håndteringen af råd og nævn for »hykleri i verdensklasse«.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce