Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: AP
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landsretten løslader terrortiltalte

Tre terrortiltalte løslades med det samme. Det afgjorde Østre Landsret efter at anklagere krævede, at de tre fortsat skal sidde bag tremmer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anklageren forlangte forgæves, at de tre skulle sidde varetægtsfængslet, mens det afgøres, om sagen mod dem skal gå om.

De skal løslades straks, afgjorde dommerne. To af dem skal dog blive, indtil retten har afgjort anklagerne for nogle mindre forbrydelser og besluttet, hvilke straffe de skal have for det.

Det kom efter at et nævningeting kort forinden havde fundet alle fire i terrorsagen fra Glostrup skyldige i at have været med til at forberede et terrorangreb, som deres to kammerater - AC og 'Maximus' - blev dømt for i den bosniske hovedstad Sarajevo.

Imidlertid omstødte de juridiske dommere skyldigkendelserne for tre af de tiltalte.

Efter at dommerne forkastede skyldigkendelsen fra nævningene krævede anklageren, at de tre ikke blev sat på fri fod, førend rigsadvokaten har besluttet, om han vil opretholde tiltalen. Det vil betyde, at sagen skal gå om. Og indtil det er sket, så bør de tre ikke løslades, argumenterede anklageren.

Men det protesterede forsvarerne mod. En af de tre - EIH - er alene tiltalt for terrorforberedelser. Og han skal løslades med det samme, afgjorde retten.

Politiken.dk

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden