Hells Angels' talsmand Jønke mener, politiet ransager rockerne meget oftere end indvandrerbanderne, der er deres modpart i den verserende bandekrig.
Foto: Jens Dresling

Hells Angels' talsmand Jønke mener, politiet ransager rockerne meget oftere end indvandrerbanderne, der er deres modpart i den verserende bandekrig.

Danmark

Politiet ransager rockere på hele Sjælland

Politi fra hele Sjælland har ransaget tilholdssteder for Hells Angels' støttegruppe AK81 på 15-20 forskellige adresser.

Danmark

Samtidig med, at Københavns Politi i morges ransagede to Hells Angels-rockerborge i København, slog politi fra hele Sjælland til mod 15-20 andre adresser på Sjælland.

Ifølge politikommissær Steffen Steffensen fra Københavns Politi tilhører adresserne Hells Angels' støttegruppe AK 81, og der måtte politi fra hele Sjælland til for at gennemføre den storstilede aktion.

»Vi har ledt efter narkotika, tyvekoster og våben. Men jeg har stadig ikke overblik over, hvad vi har fundet«, siger Steffen Steffensen.

Fire anholdte Foreløbig står det klart, at politiet har fundet en skarpladt pistol i Hells Angelsø klubhus på Lindgreens Allé på Amager, 50-60 patroner i klubhuset på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter samt en mindre mængde hash og et halvt kilo amfetamin hos AK 81.

»Og så har vi fundet en masse slagvåben«, siger Steffen Steffensen.

Ved aktionen mod de to HA-klubhuse blev fire mænd anholdt. En af dem - ham der blev taget med den skarpladte pistol på sig - bliver sigtet for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer og fremstilles for retten i morgen.

De tre øvrige sigtes for det samme på grund af fundet af patroner, men det er uklart hvornår de fremstilles.

Jønke: Mildere behandling af indvandrerbander
Ifølge politiet er razziaen et led i indsatsen mod bandekrigen mellem rockere og indvandrerbander. Ifølge Hells Angels' talsmand, Jørn Jønke Nielsen, har rockergruppen efterhånden vænnet sig til politiets ransagninger, der sker finder sted omkring hver 14. dag.

»Som udgangspunkt er vi selvfølgelig helst fri for, at de kommer. Vi synes hellere, de skulle foretage sig nogle mere fornuftige ting på gader og stræder. Men vi er vant til det. Man kan vænne sig til alt her i livet«, siger Jørn Jønke Nielsen.

Han tvivler dog på, om indvandrerbanderne får samme håndfaste behandling.

»Politiet har nemmere ved at komme ud til os end til dem, der render og skyder på gader og stræder. Så de kommer tit hos os for at vise befolkningen og politikerne, at de gør noget«, siger HA-talsmanden.

Politi: Indvandrerbander ransages også
Men det har ikke noget på sig, siger politikommissær Steffen Steffensen.

»Der bliver fortaget ransagninger hos AK 81, og der bliver også foretaget ransagninger på den anden side, hos indvandrerbanderne. Det har vi bare ikke gjort i dag. Der bliver ikke gjort nogen forskel«, siger han.

»Men Jønke har da ret i, at rockerne er mere tydelige i deres organisering. Og det er lettere for pressen at se det, når vi går ind i en rockerborg med 20 betjente og blå blink - det gør vi ikke, hvis vi går en tur på Blågårds Plads og ransager blandt indvandrerbanderne, hvilket vi gør jævnligt«, siger politimanden.

Ingen sammenhæng med kasernerøveri

Selv om der i weekenden kom skub i opklaringen af røveriet mod Antvorskov Kaserne i begyndelsen af januar, hvor 200 våben blev stjålet, afviser politiet, at ransagningerne skulle have noget med kaserne-røveriet at gøre. Selv om der er foretaget flere anholdelser i røverisagen, mangler politiet stadig at finde 100 våben, og der har tidligere været spekuleret i, at de skulle bruges i bandekrigen.

»Vi har ikke fået nogen hints eller tip om våbnene fra Antvorskov, og det er ikke derfor, vi har planlagt denne aktion. Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at hvis vi havde fundet de resterende våben, ville jeg da have være glad«, siger Steffen Steffensen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden