Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Velfærdsminister Karen Jespersens kritik af Muslimernes Fællesråd er »noget vrøvl«, mener hendes partifælle, Eyvind Vesselbo (V).

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Karen J. skaber splid i Venstre

Fremtrædende Venstrefolk mener, at Karen Jespersen tager fejl, når hun beskylder muslimer for at være ekstremister.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) står stort set alene med sin kritik af Muslimernes Fællesråd.

Først tog Venstres kultur- og fritidsborgmester i København, Pia Allerslev, afstand fra ministerens angreb på kommunens samarbejde med Muslimernes Fællesråd og imam Abdul Wahid Pedersen.

Og ifølge Berlingske Tidende kalder Karen Jespersens partifælle, Eyvind Vesselbo, nu ministerens beskyldninger for »noget vrøvl«.

Sætter muslimer i bås »Det giver slet ikke mening at anklage Muslimernes Fællesråd for at være en ekstremistisk organisation. Det er en paraplyorganisation for alle mulige muslimske organisationer, så Karen Jespersen sætter i virkeligheden alle muslimer i bås som ekstremister«, siger Eyvind Vesselbo til Berlingske.

Vesselbo sidder også i Folketingets Integrationsudvalg.

Karen Jespersens kritik har skabt så stor irritation i ministerens eget parti, at flere af partifællerne direkte beskylder hende for at gå imod regeringens politik.

Går imod regeringens politik
»Det strider direkte imod regeringens antiradikaliseringsplan at blande sig i, hvem Københavns Kommune samarbejder med,« lyder det fra Eyvind Vesselbo.

Den vurdering deler to af Venstres øvrige medlemmer af udvalget, Troels Christensen og udvalgsformand Karsten Lauritzen.

»Jeg går ud fra, at hun tager det op på næste gruppemøde, hvis hun vil ændre Venstres politik«, siger Karsten Lauritzen.

Troels Christensen erkender, at der er tale om en klar splittelse mellem den politik, som bliver ført i Integrationsministeriet og så de meldinger, velfærdsministeren er kommet med.

»Jeg kan sagtens se problemet, og ja, det er uheldigt«, siger han.

Vesselbo: Over stregen
Ifølge Eyvind Vesselbo er velfærdsministeren gået langt over stregen.

»Københavns Kommune bestemmer selv, hvem de vil snakke med, og jeg er meget enig med Pia Allerslev i, at kommunen er kompetent nok til selv at vurdere, om dens samarbejdspartnere er ekstremister. Det flugter præcis med den antiradikaliseringsplan, som Karen Jespersen selv var med til at vedtage for tre uger siden«, siger han.

Og han peger desuden på, at Muslimernes Fællesråd får økonomisk støtte af partifællen Birthe Rønn Hornbechs Integrationsministerium.

»Integrationsministeriet har givet dem 450.000 kr., hvilket man næppe havde gjort, hvis der var tale om en ekstremistisk organisation. Det må vel være legitimitet nok til, at kommunen også kan samarbejde med dem«, siger Vesselbo.

Støjberg: Ingen konflikt

Det er kun få måneder siden, at Karen Jespersen og Birthe Rønn Hornbech var på kant om regeringens antiradikaliserings-arbejde i en grad, så begge blev kaldt til skideballe hos statsministeren og fik uddelt gule kort.

Ingen af de to ministre har reageret på Berlingske Tidendes forsøg på at få dem i tale om sagen.

Men ifølge Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, eksisterer der ingen konflikt i hverken Venstre eller i regeringen om sagen.

»Regeringens holdning er helt tydelig, og det er et uddebatteret område. Jeg er helt på linje med Karen Jespersen i denne sag. Der er folk i Muslimernes Fællesråd, der ikke vil tage afstand fra stening af kvinder. Det er selvfølgelig helt uholdbart,« siger Støjberg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden