Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Bilen blev ramt af adskillige skud, som dræbte en 25-årig iraker.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overvågningsbånd granskes efter skyderi

Politiet håber på, at videoovervågning fra Mjølnerparken kan hjælpe med efterforskningen af gårsdagens likvidering af en iraker.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er stadig ingen anholdte efter gårsdagens likvidering i Mjølnerparken på Nørrebro.

Heller ikke de to biler, der blev set køre fra stedet efter skyderiet, er blevet fundet, siger efterforskningsleder Henrik Svindt, som fortæller, at politiet har fået et par tip, som nu undersøges.

»Lige nu er vi ved at få set overvågningsvideo fra Mjølnerparken igennem«, siger efterforskningslederen, som fortæller, at der ikke foreligger optagelser af selve hændelsen, men at der umiddelbart kun ligger optagelser af opgange og kældre, som man vil studere.

Dræbt var ikke banderelateret Endnu ved politiet ikke, hvorfor den 25-årige iraker, som blev ramt af flere skud fra et automatvåben, skulle dø, og om han i virkeligheden blev skudt på grund af en misforståelse.

Den 25-årige afdøde iraker er kendt af politiet, men kun for småting, og intet der kan være bandekrigsrelateret. Til gengæld ligner likvideringen noget, der hører hjemme i en bandesammenhæng.

Netop derfor er sagen overgået til Københavns Politis nyoprettede task force for bandekriminalitet, som Henrik Svindt har det overordnede ansvar for.

Flere betjente kan være på vej

Ifølge vidner var det flere dansk udseende mænd, som stod bag likvideringen, som efterforskningslederen omtaler som brutal og kynisk.

De danskudseende mænd kørte bort i en sølvfarvet kassebil eller firhjulstrækker. En anden bil - bronzefarvet eller gullig, med to hætteklædte mænd i - blev set køre efter den første.

Henrik Svindt vil ikke afvise, at det kan blive aktuelt at sende endnu flere betjente på gaden for at dæmme op for de gensidige angreb mellem kriminelle grupperinger, som flere gang er gået ud over uskyldige.

Siden i mandags har en nye task force med 35 betjente været indsat for at efterforske bandekriminalitet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden