Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En af de tiltalte i sagen mod Fighters+Lovers på vej op af trappen til Højesteret.
Foto: Jens Dresling

En af de tiltalte i sagen mod Fighters+Lovers på vej op af trappen til Højesteret.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anklager kræver straffe skærpet i t-shirt sag

Sagen mod Fighters+Lovers er begyndt i Højesteret

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alle tiltalte skal straffes med ubetinget fængsel.

Det krævede anklagemyndigheden i dag i Højesteret. Dermed lagde han op til en skærpelse af de betingede domme, som fire af de tiltalte fik i Landsretten.

De seks tiltalte er sigtet for at overtræde terrorlovgivningens paragraf 114b, om støtte til terrorbevægelser, ved at ville sende penge til henholdsvis FARC i Colombia og den palæstinensiske gruppe PFLP.

Pengene tjente de ved salg af t-shirts med de to organisationers logo på. De godt 25.000 kroner blev dog aldrig sendt, da politiet skred ind og beslaglagde dem.

De blev alle først frifundet i byretten, men Østre Landsret idømte dem mellem seks måneders ubetinget fængsel og 60 dages betinget fængsel.

Det fik Fighters+Lovers til at anke sagen til Højesteret.

Terror med forsæt Rigsadvokaten, der er anklager i sagen, redegjorde for de beviser, som anklagemyndigheden har fremlagt i de tidligere sager.

Rigsadvokaten argumenterede for, at både FARC og PFLP er:

»Dybt involverede i væbnet kamp. Vi ved også, at der er mange civile, der bliver ramt af eksempelvis bilbomber og selvmordsbomber«, sagde han i retten.

Centralt var også, om hvorvidt de to grupper har til hensigt at destabilisere regimerne i Colombia og Israel. Det er på det punkt, at Byretten og Landsretten kom til fundamentalt forskellige konklusioner.

Rigsadvokaten mente, at »det overordnede formål har været destabilisering af regimerne i Colombia og Israel.«

På den baggrund krævede han straffen mod de tiltalte skærpet.

Forsvaret kritiserer rapport

Til at underbygge sine påstande listede han en lang række af væbnede angreb som henholdsvis PFLP og FARC skulle have begået.

Den udlægning var forsvaret dog ikke enige i. Specielt en rapport fra PET's Center for Terroranalyse, blev kritiseret af forsvarer Thorkild Høyer. Rapporten tilskrev, ifølge forsvaret, FARC for en række angreb som det siden er dokumenteret, at de ikke har begået.

Forsvaret krævede alle de tiltalte frifundet. Sagen behandles også i morgen i Højesteret, men det er endnu uklart hvornår der falder dom.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden